Video Cluj: “Triplu” nod spectaculos lângă Turda, la intersecția cu A3 și DN1

Updated on mai 9, 2017 Asociația Pro Infrastructura a publicat un nou videoclip cu progresul lotului 4 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda. Deși laudă progresul făcut de firma constructoare, reprezentanții asociației spun că mobilizarea acestora nu este suficientă pentru deschiderea lotului în această toamnă.

„Compania austriacă Porr lucrează în continuare bine pe lotul 4 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, între nod Decea și nod Turda (unul dintre cele mai complexe noduri din România, un “triplu” nod între A10, A3 și DN1).
Din păcate, în acest caz, mobilizarea constructorului nu este suficientă pentru deschiderea în toamna acestui an a lotului.

Video Cluj: "Triplu" nod spectaculos lângă Turda, la intersecția cu A3 și DN1 1

Este nevoie ca autoritățile să rezolve problema Stejeriș (aprobarea soluției tehnice pentru lacul Stejeriș), să finalizeze exproprierea plantației de paulownia care se află fix pe breteaua A10-A3 din nodul Turda plus alte câteva detalii.

Video Cluj: "Triplu" nod spectaculos lângă Turda, la intersecția cu A3 și DN1 2 Video Cluj: "Triplu" nod spectaculos lângă Turda, la intersecția cu A3 și DN1 3

În plus, pe acest lot, din ce am observat noi, există în continuare doi stâlpi LEA (înaltă tensiune) care trebuie relocați”, scriu cei de la Asociația Pro Infrastructura.

„Fără deblocarea acestor aspecte critice, nu vom putea să ne bucurăm de acest lot în acest an. Cerem cu insistență autorităților și tuturor celor implicați în acest proiect să urgenteze rezolvarea problemelor care persistă de foarte mult timp pe acest segment de autostradă!

Vezi video aici:

Lotul 4, împreună cu lotul 3, ar degreva de sarcini DN1 între localitățile Decea și Turda (conexiune cu A3). Ne așteptăm să vedem acest lucru în toamna acestui an! Acest lucru este încă posibil, însă DOAR dacă problemele semnalate (și) de noi vor fi rezolvate în timp util”, mai scriu aceștia.

error: Content is protected !!