Cluj: Protest azi! NU corupție! OUG13 Revine! Vezi ce au votat azi senatorii

Updated on mai 3, 2017 La Cluj Napoca și în Capitală se anunță proteste astăzi după ce Comisia Juridică a Senatului a aprobat propunerea, formulată de Șerban Nicolae, ca de grațiere să beneficieze și corupții.

Ce înseamnă acest lucru pe scurt? Revenirea Ordonanței de Urgență 13 care avea ca scop eliberarea politicienilor corupți din închisori.

Cluj: Protest azi! NU corupție! OUG13 Revine! Vezi ce au votat azi senatorii 1

În această seară, cu începere de la ora 20.00, în Piața Unirii se anunță un protest împotriva deciziei senatorilor.

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi „pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 voturi „împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu-Tit Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea. Ca urmare, cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului, informează digi24.ro

Împotriva acestei măsuri s-au pronunțat, în cadrul ședinței de miercuri, și reprezentanții magistraților. Raportul Comisiei Juridice va fi supus votului plenului, după care proiectul va merge, spre dezbatere, la Camera Deputaților.

Social-democratul Şerban Nicolae a propus să intre sub incidenţa legii graţierii faptele de corupţie comise până la 1 ianuarie 2017.

Astfel, ar urma să beneficieze de grațiere cei condamnați pentru luare de mită, dare de mită, trafic de influență, cumpărare de influență, abuz în serviciu și conflict de interese.

De asemenea, ar urma să fie grațiați cei condamnați pentru infracțuni asimilate infracțiunilor de corupție (inclusiv efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, folosirea de informați ce nu sunt destinate publicității).

În contrapartidă, ar urma să fie exceptate de la grațiere pedepsele acordate pentru divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice.

error: Content is protected !!