Video Cluj: „Mulțumim București”. Autostradă gata dar nefolosită din cauza uui viaduct lipsă la Gilău. Cine se pricepe să construiască?

Updated on aprilie 8, 2017 Video Cluj: „Mulțumim București”. Autostradă gata dar nefolosită din cauza uui viaduct lipsă la Gilău. Cine se pricepe să construiască? 1
Guvernul României se poate lăuda că are o bucată bună de autostradă pe care nu o poate folosi pentru că lipsește un viaduct.
Viaductul de la Gilau ar trebui să facă legătura între autostrada A3 de la Câmpia Turzii și tronsonul aproape finalizat care ocolește Cluj-Napoca pe la vest și se conectează la drumul național spre Zalău

Compania de Autostrazi evalueaza de trei luni deja cele sapte oferte depuse in cadrul licitatiei de 48 de milioane de lei pentru finalizarea unui viaduct inceput de pe vremea Bechtel, dar nefinalizat.

Video Cluj: „Mulțumim București”. Autostradă gata dar nefolosită din cauza uui viaduct lipsă la Gilău. Cine se pricepe să construiască? 2

Dupa ce aproape 15 km de autostrada au stat nefolositi circa trei luni pe A1 Lugoj-Deva Lotul 2 din cauza unor chichite birocratice, iar alti 10 km au zacut nefolositi vreme de doi ani pe Lotul 1 pentru ca se opreau in camp din cauza ca lotul adiacent nu a fost finalizat la timp, Romania se apropie de inca o performanta rusinoasa, informează hotnews.ro.

Langa Cluj-Napoca circa 8,7 km din autostrada A3, intre Gilau si Nadaselu, sunt aproape de finalizare. Tronsonul nu va putea fi folosit, insa, pentru ca viaductul peste Somes ce ar trebui sa-l lege de restul de autostrada pana la Campia Turzii este neterminat. Vorbim de o lucrare inceputa de Bechtel, dar care a ramas nefinalizata.

De acest decalaj autoritatile stiu de ani buni, insa nici pana azi un alt contract pentru finalizarea constructiei viaductului nu a fost semnat. Licitatia pentru finalizarea viaductului a fost lansata abia in octombrie 2016, iar ofertele au fost depuse, intr-un final, in 9 februarie 2017.

“Evaluarea ofertelor depuse la licitatia pentru finalizarea viaductului Gilau de pe A3 a fost amanata cu 30 de zile”, scriu cei de la Asociatia Pro Infrastructura (API) care publica si doua clipuri video din drona cu viaductul lipsa si stadiul lucrarilor pe lotul Gilau – Nadaselu.

“Desi licitatia este de maxima importanta intrucat tronsonul Gilau-Nadasel se apropie de finalizare, CNAIR nu aloca resurse adecvate sau suficient interes procedurii de achizitie publica, asta desi are doar doua licitatii in derulare pe constructia de autostrazi!”, scrie API.

“Intarzierea finalizarii executiei viaductului Gilau va impinge deschiderea circulatiei continue pe autostrada intre Campia Turzii si Nadasel (63km) spre finalul anului 2018!”, atrage atentia Asociatia.

Vezi aici Video postat de Asociația Pro Infrastructură pe Youube.com cu viaductul lipsa de la Gilau:

“Intarzierea finalizarii executiei viaductului Gilau va impinge deschiderea circulatiei continue pe autostrada intre Campia Turzii si Nadasel (63km) spre finalul anului 2018!”, atrage atentia Asociatia.

error: Content is protected !!