Cluj: De ce? Case de la primărie pentru victimele exploziei din Gruia dar nu și pentru cele din incendiul de pe Cantonului

Updated on ianuarie 27, 2017 În urma exploziei de ieri de la un bloc de pe strada Migdalului din Gruia primarul Emil Boc a anunțat că autoritățile locale vor pune la dispoziție locuințe persoanelor afectate de explozie.

„Primaria dispune de 16 locuinte de necesitate pentru a asigura gazduirea persoanelor afectate.

„M-am deplasat urgent la locul exploziei si am dispus, impreuna cu celelalte autoritati ale statului, masurile specifice: protejarea vietii oamenilor, securizarea zonei, paza permanenta a imobilului, asistenta de specialitate persoanelor afectate, inventarierea necesarului de locuinte de necesitate pentru familiile afectate”, a anunțat primarul ieri.

Vezi video aici:

Municipalitatea nu a luat însă aceiași măsură și pentru persoanele afectate de un incendiu de pe strada Cantonului care a avut loc în data de 19 noiembrie 2016.

„Solidaritate cu persoanele afectate de explozia de azi, 26.01.2017, din Cluj din partea victimelor incendiului de pe strada Cantonului din data de 17 noiembrie 2016, cat si a campaniei Căși sociale ACUM / Social housing NOW.

Domnule primar Emil Boc si ei asteapta deja de peste doua luni un raspuns la solicitarea de a li acorda ajutorul de urgenta sau atribui o locuinta de necesitate!

DE CE NU TRATATI TOTI OAMENII IN MOD EGAL?”, conform unui mesah apărut pe pagina de  Facebook „Căși sociale ACUM”, o iniţiativă civic-activistă ce urmăreşte problematizarea locuirii sociale în oraşul Cluj, în contextul reducerii drastice a fondului public locativ și al transformării locuirii în afacere imobiliară din ultimele decade, cât şi al limitării accesului la locuinţe sociale tocmai persoanelor care sunt îndreptăţite să ocupe fondul locativ public.

Familia Anei Adam, ca multe alte familii de pe strada Cantonului, stătea într-o casă de termopan închiriată de la organizația Ecce Homo pe baza unui contract de comodat. La baza acestui act stau acordurile de parteneriat încheiate între Ecce Homo și Primăria Cluj-Napoca în 2004 și 2005, privind amplasarea a 50 de case de termopan pe str. Cantonului.

Vezi video aici:

Casa ei și a familiei sale compusă din șase membrii a fost arsă pană la temelii împreună cu toate bunurile ei pe urma incendiului de pe strada Cantonului din 19 noiembrie 2016.

error: Content is protected !!