Cluj: Prin congelare! Tratament modern şi eficient pentru cancerul pulmonar

Updated on ianuarie 26, 2017 Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie are în dotare un aparat unic în țară cu ajutorul căruia medicii pot depistată şi trata cancerul pulmonar prin crioterapie.

Aparatul de criochirurgie a costat 40.000. Cu ajutorul unei sonde, ţesutul afectat este îngheţat la minus 40 de grade Celsius, informează digi24.ro

Cluj: Prin congelare! Tratament modern şi eficient pentru cancerul pulmonar 1

Aparatul de la Spitalul Clinic de Penumoftiziologie din Cluj-Napoca este folosit cel mai des la biopsia şi terapia cancerelor. Acţionează şi după intervenţie, pentru că dezgheţarea ucide restul de celule canceroase.

Randamentul de diagnostic creşte la 90 la sută, iar tratamentul are o rată de vindecare mai ridicată decât prin terapiile convenţionale.

Vezi video aici:

Momentan, un singur medic din cadrul clinicii este specializat în criobiopsie şi crioterapie. Doctorul ar vrea să trateze mai mulţi pacienţi, dar spune că ar avea nevoie şi de un aparat de fluoroscopie care să îi ofere şi o imagine din exterior. Conducerea clinicii a înaintat deja o solicitare Ministerului Sănătăţii.

error: Content is protected !!