Aeroportul Cluj: Record absolut de trafic aerian în 2016

Updated on ianuarie 5, 2017 Un nou record de pasageri a fost înregistrat în 2016 pe Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj, iar estimările pentru anul în curs sunt și ele optimiste.

”Am înregistrat anul trecut un record absolut de trafic aerian, de aproape 1,9 milioane de pasageri, în creştere cu 25 la sută faţă de anul 2015, iar în cifre absolute aceasta înseamnă 400.000 de persoane.

Aeroportul Cluj: Record absolut de trafic aerian în 2016 1

Acest trafic ne consolidează poziţia de al doilea aeroport al României, după Bucureşti – Otopeni, dar şi de aeroport regional, în condiţiile în care, în această zonă a Europei se vorbeşte de trei aeroporturi mari – Budapesta, Cluj-Napoca şi Bucureşti.

Pentru 2017 estimăm că vom avea un trafic cuprins între 2,7 – 3 milioane de pasageri. Am pornit în 1996 de la 32.000 de pasageri şi am mărit traficul aerian de o sută de ori”, a spus directorul aeroportului David Ciceo, citat de zf.ro

Potrivit acestuia, aeroportul clujean a luat mai multe măsuri pentru gestionarea unui număr atât de mare de pasageri, printre care se numără reconfigurarea părţii de plecări externe, înfiinţarea a două noi porţi de îmbarcare la etaj şi construirea, în acest an, a trei locuri noi de parcare aeronave.

”Continuăm cu studiile şi proiectele pentru etapa a II-a a pistei de 3.500 de metri şi vom demara studii pentru un nou terminal de pasageri”, a subliniat David Ciceo.

Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj pune la dispoziţia călătorilor un număr de 46 de destinaţii interne şi externe.

error: Content is protected !!