Vezi explicațiile clujenilor. De ce a pierdut Clujul titlu de Capitală Europeană a Culturii 2021?

Updated on septembrie 17, 2016 Scriam ieri aici De ce a pierdut Clujul titlu de Capitală Europeană a Culturii 2021? Din două motive simple. O parte din comentariile de pe Facebook la articol confirmă concluzia: în Cluj lipsește „spiritul european”. Dacă Franța și Germania, după sute de ani de războaie distrugătoare, au făcut pace noi continuăm să-i înjurăm pe oamenii de etnie maghiară sau romă.

 

Cheta Cosmin-Alin Prosti sunteti…Clujul e cel mai prietenos oras din Europa(search on google),iar voi ziceti prostiile astea.Pata Rat e acolo demult…Clujul are cel mai tare festival din Europa!!Ce are Timisoara in plus fata de Cluj cu adevarat?Nimic!

14389975_307485146285696_368501181_n

Flaviu Tudor Popescu Adrian Adrian Intr-adevar ca aveti nevoie si de fabrici. Dar cand a fost cazul jurnalistei Diana Apahidean de ce i-ati luat apararea? Nici eu nu agreez tot ce fac ungurii, dar acum jurnalista noastra a facut-o lata. Cum sa falsifici o stire la TVR , intentionat si apoi sa mai fie clujeni care ii iau apararea? Este inadmisibil! Duduia trebuia exclusa din presa!!! Comisia europeana a procedat corect. Timisoara merita acest titlu pentru ca acolo 5 comunitati convietuiesc pasnic si nu sunt extremisti ca la Cluj.

Ioana Balan Timișoara are ceva mai mult fata de Cluj!
E acea comunitate care sfidează pe orișicine si orice,in număr mare si mașini scumpe !

Florian Valeriu Sturza N-ati inteles nimic…Titlul il primesc orasele care ar beneficia cel mai mult de el, nu cele mai dezvoltate din punct de vedere cultural. Asa ca alegerea are sens, Timisoara trebuie sa recupereze din punct de vedere cultural distanta fata de Cluj si Bucuresti.

Mosoti Gbm Pe principiul asta trebuia sa castige Baia-Mare. Iar diferenta dintre Cluj si Timisoara din acest punct de vedere este foarte mica.

Adrian Adial Cultural ? Mai concret, la ce te referi? Timisoara are opera , balet , filarmonica , muzeu. Nu inteleg ge distanta culturala ar trebui sa recupereze. Bucurestiul chiar daca are mai multe nu ar fi putut castiga ,pentru ca sovinismul si nationalismul sunt in floare ,orasul este la pamant si din Micul Paris nu a mai ramas mai nimic. Totul e un zarzavai si sa nu unitm ca nu au fost in stare nici macar sa reabiliteze cladirile periculoase ..Nu poti candida la acest titlu doar pe criteriu ca esti capitala. Clujul ,a gafat in respectarea unor criterii si asta doar datorita unor ambitii de natura politica. Pacat ar fi meritat sa castige si ar fi fost frumos. Oricum faptul ca Timisoara a castigat dovedeste ca este o diferenta de cultura mare intre zonele tarii .

Palaghiciuc Ovidiu Felicitari Timisoara! Dupa ce unii dintre clujeni au luat apararea jurnalistei Diana Apahidean, care fabrica stiri false despre unguri, va meritati soarta! Trebuie sa respingem extremismul, dar nu si multiculturalismul. In Cluj exista inca urme ale regimului Funar, la Timisoara nu!

Alexandru Dan Minzat Oricum clujul e capitala ardealului si asta e mai important pentru noi ardeleni.!!!

Sergiu Uifelean Esenta analizei este perfect corecta…trebuie sa terminam cu discutiile intre unguri si romani odata pentru totdeauna…

Róbert Varga Înjurați cât vreți dar de asta am pierdut….am rămas la nivelul de plăcuțe

14330022_10154634605304388_5661156594619452103_n-copy

Corduneanu Mihai Adrian Eu sunt timisorean si îmi place clujul daca as fi nevoit sa îmi schimb orasu ad alege clujul fără îndoială si cred ca nu e nevoie de acest taraboi consider ca clujenii sunt oameni foarte buni la suflet asa ca nu o sa îmi schimb părerea chiar dac am citit niste comentarii răutăcioase despre timisoara.

Bogdan Zbanca Nu sunt chiar asa motive ”simple”,sunt niste motive cu adevarat importante pentru Cluj ,sa stiti !

Cristina Diana Manuela E si normal ca am pierdut cand inca locuioesc la Cluj oameni care au un singur slogan: afara cu ungurii. Am crezut ca epoca Funar a apus. Oricum felicitari pentru domnul primar Boc. Clujul ramane cel mai frumos oras din Romania!

14397222_307473599620184_551317765_n

Gheorghe Opris Daca suntem sinceri vedem ca la Cluj este multa poleiala(aplaudacii primarului) si tot mai putine lucruri cu adevarat bune. Priviti va rog Somesul la podul Garibaldi… sau gramezile de gunoaie care ne sufoca, sau circulatia de cosmar… Cat despre cultura, nu cred ca mult trambitatul Untold poate fi inclus la acest capitol. Pacat!

error: Content is protected !!