„Acesta este Clujul pe care ni l-am dorit și de aceea îmi doresc să mă întorc acasă. Și ca mine sunt mulți”

Updated on septembrie 14, 2016 Un tânăr din Cluj, Valentin Maior, s-a întors pentru câteva zile în România din Franța și a rămas impresionat de ce a găsit în oraș.

„În prima zi am fost prins în oraș cu treburi administrative, întrucât venisem să înființăm un ONG. Aveam stabilită o întâlnire la biroul avocatului unde am întâlnit un tânăr foarte amabil, încărcat cu mult calm și cu explicații detaliate. Se vedea oarecum că își dăduse seama de-a lungul carierei că doza de calm e cea care te ajută să soluționezi mai rapid un caz. În mai puțin de jumătate de oră eram deja plecați.”, a spus tânărul, conform republica.ro și preluat de b1.ro.

14365455_306157296418481_2073610491_n

„Am luat taxiul să merg către o altă întâlnire. Și de data aceasta surpriză plăcută. O doamnă taximetristă, foarte cumsecade. Mă fac comod și îmi scot telefonul să îmi sun un colaborator. După câteva minute de vorbit închid și o văd pe șoferiță întorcându-se parcă să mă vadă și îmi spune:

– Vai ce frumos vorbiți.

Îi răspund cu mulțumesc.

Insistă totuși și îmi spune:

– Îmi place cum știți să așezați cuvintele așa în propoziție și că vorbiți corect. Lucrați în televiziune sau la radio? Sau poate în politică?

Nu, nu și în nici un caz nu. Îmi dau seama că e posibil să se pornească un interogatoriu, așa încât deviez.

– Dar apropo de politică, mergeți la vot în decembrie nu?

Ea:

– Daaa, bineînțeles că da. Și îmi iau toată familia. Și data trecută am fost la vot, ne-am făcut datoria și apoi am fost la o prăjitură.

Recunosc că nu mă așteptam. Mai schimbăm un set de replici despre problemele din politică și părăsesc taxiul, nu înainte ca doamna să îmi spună:

– Vă iubesc. România are nevoie de tineri ca dumneavoastră!

Reușește să mă blocheze iarăși. Dau din cap și mă îndepărtez”.

De asemenea, Valentin a povestit o altă întâmplare, care l-a surprins plăcut, legată de un proiect, care va ajuta pe viitor, și anume, comandă în local direct de pe telefon.

“Ajungi în local, te pui la masă, scoți telefonul, scanezi un cod de bară, îți apare meniul și comanzi. Ospătarul primește comanda și în câteva minute te bucuri te consumație. Fără alergat printre mese pentru a lăsa meniuri, fără carnețele de notițe sau comenzi greșite. Simplu și practic.

Ajung acasă, mă pun în pat și îmi zic: Deci se poate.

Taximetriști cumsecade, avocați răbdători, mașini de închiriat direct de pe telefon, comandă în local de pe telefon, startupuri, tineri implicați.

Acesta este Clujul pe care ni l-am dorit și de aceea îmi doresc să mă întorc acasă.

Și ca mine sunt mulți”.

error: Content is protected !!