Cluj: Prietenul Adelei Drăgan, fata care a fost ucisă pe trecerea de pietoni se implică pentru a salva vieți. Vezi ce a cerut autorităților:

Updated on ianuarie 5, 2016 Tragedia din Ajunul Crăciunului, când campiona de lupte libere Adela Drăgan a fost spulberată pe o trecere de pietoni din Jucu, e un polițist care circula cu 200 de kilometri la oră, a scos la iveală câteva lucruri cu care din păcate suntem prea obișnuiți în administrația din România, pasarea responsabilității dintr-o parte în alta.

Prietenul Adelei a început, pe cont propriu, să ceară ajutorul autorităților locale din Jucu, pentru montarea unor sisteme luminoase la indicatoarele de trecere pentru pietoni montate în zona respectivă. Dan Nicula spune că nu vrea ca alți părinți să rămână îndoliați sau să sufere din cauza unor tragedii care se pot întâmpla, în orice secundă, în zona trecerii de pietoni unde a avut loc tragedia, care nu este semnalizată luminos.

fwfwfw

După ce Adela a decedat, Dan a cerut ajutorul primarului din Jucu, Dorel Pojar. I-a scris un SMS pe telefonul mobil al acestuia prin care i-a solicitat ca Primăria Jucu să monteze indicatoare luminoase care să avertizeze șoferii despre existența trecerii pentru pietoni. Răspunsul scris oferit de primarul Dorel Pojar este următorul:

”Domnule Nicula, puteți fi sigur că și în 2016 (așa cum am făcut-o în 2014 și 2015) voi continua să mă adresez CNADNR, Poliției Române și Ministerului Transporturilor pentru a asigura iluminatul public pe DN 1C, pe teritoriul comunei Jucu. Acest aspect din păcate nu intră în atribuțiile Primăriei Jucu pentru că, altfel, credeți-mă că era deja implementat.

[ads2]

Siguranța circulației pe DN 1C nu este asigurată de de Primăria Jucu, iar instituțiile menționate mai sus vor continua să primească solicitările Primăriei pentru a realiza demersurile necesare asigurării siguranței circulației pe acel drum public. Și mie îmi pare nespus de rău pentru pierderea familiei Drăgan!”, i-a scris primarul din Jucu, lui Dan Nicula, relatează ziardeapahida.ro

Ziardeapahida.ro a luat legătura cu directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Eugen Cecan pentru a-l întreba cine are responsabilitatea montării unor indicatoare luminoase în zona unde a fost accidentată grav Adela Drăgan.

”Noi, în baza legilor în care funcționăm nu avem voie să montăm indicatoare luminoase. Să vină primarul de la Jucu să ceară un aviz, să asigura sursa de energie necesară pentru funcționarea sistemelor electrice de avertizare și noi ne dăm acordul. Va primi aprobarea noastră a doua zi”, a spus directorul DRDP Cluj.

error: Content is protected !!