(Video) Timisoara vrea sa bata Clujul cu … flotari in competitia Capitala Culturala Europeana

Updated on septembrie 3, 2015 Timisoara candideaza pentru titlu de Caapitala Culturala 2021, la fel ca si Clujul. Pentru ca timisorenii nu prea stiu de acest lucru, comitetul de initiativa a decis sa-i puna la facut … flotari si genoflexiuni.

La fel ca in Evul Mediu, cand copiii erau batuti de parinti pe marginea campului sa tina minte ca acolo se afla hotarul terenului pe care il vor munci cu plugul si sapa o viata intreaga.

Drept urmare, toti cei interesati trebuie sa faca, dupa puteri, 21 de flotari sau 21 de genoflexiuni. Multi sunt contrariati. Nu vad legatura dintre cultura si sudoare, informeaza stirileprotv.ro.

Reprezentantii asociatiei care, alaturi de municipalitate, promoveaza candidatura Timisoarei la titlul de Capitala Culturala Europeana in 2021, au explicat de ce au ales acest mesaj si nu o dezbatere pe proiecte.

Simona Neumann, presedinte Asociatia Culturala: “Este o gaselnita, ca sa spun asa, mai simpatica. Mesajul pe care vrem noi sa il transmitem este ca oamenii sa se implice, sa auda de candidatura. Flotarile nu ajuta la castigarea competitiei, evident, dar, daca spunem ca o facem pentru Timisoara, ne motiveaza si dovedim atasament fata de acest proiect.”

Ce conteaza insa cel mai mult este, desigur, dosarul care trebuie sa contina principalele atuuri ale orasului: cladiri istorice puse in valoare, evenimente culturale permanente, concerte in aer liber sau muzee.

Iar in lupta sunt alte 11 orase din tara, printre care Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov sau Iasi. Primarul Timisoarei sustine proiectul, dar… pana la flotari.

Nicolae Robu, primarul Timisoarei: “Sa nu-si inchipuie cineva ca se va stabili daca Timisoara va fi Capitala Europeana a Culturii sau nu in functie de cat de buni si disponibili suntem la facut flotari.”

Toti cei care vor sa se alature campaniei mai au timp pana in 19 septembrie sa se filmeze in timp ce fac sport si sa posteze imaginile pe Facebook sau sa le trimita asociatiei.

Si cei din Braila vor ca orasul lor sa fie capitala Culturala Europeana, tot in anul 2021. Dar, dupa ce autoritatile au facut un sondaj, a reiesit ca multi isi doresc concursuri de gratare, concerte de manele si… o zi dedicata micului si mustarului.

La Craiova, se viseaza la acest titlu de multa vreme. Acum doi ani, aici a fost pus in scena un spectacol in care unul dintre personaje era Pazvante Chiorul. Singurul oras din Romania ales Capitala Europeana a Culturii a fost Sibiul, in 2007.
PS: Asteapta 2-3 secunde sa apara Video 🙂

21 pushups pentru Timișoara 2021 – oraș candidat#21pushups pentru #Timisoara2021

Posted by Timișoara 2021 on Sunday, August 30, 2015

error: Content is protected !!