Clujul, poate cel mai cool oras din România. 15 motive prezentate de Kiss Fm:

Updated on august 30, 2015 Kiss FM a prezentat 15 motive pentru care Clujul este, poate, cel mai cool oraș din România.

„Cine spune că România n-are nimic deosebit, înseamnă că nu a văzut ce trebuie. Noi suntem mândri de locurile noastre și încercăm să le promovăm de fiecare dată când avem ocazia. Astăzi vorbim despre Cluj-Napoca, poate cel mai cool oraș din țară”

1. Conform unui studiu făcut de Agenția Europeană de Mediu în 2014, oamenii din Cluj-Napoca respiră cel mai curat aer din Europa.

2. Prima atestare istorică a unei așezări pe teritoriul de astăzi al Clujui este făcută în anul 107 d.Hr. Localitatea purta numele de Napuca și era o bornă militară din războaiele de cucerire ale Daciei.

3. Este al doilea oraș ca mărime din România cu o populație de peste 320.000 de locuitori (pe primul loc se află Bucureștiul).

4. Aeroportul din Cluj-Napoca este al doilea ca mărime din România. Pe lângă cursele aeriene de pe teritoriul țării, din Cluj sunt foarte multe curse internaționale pentru orașe precum München, Londra, Paris, Roma sau Madrid.

5. Primul teatru din Cluj a fost deschis publicului în anul 1821, iar reprezentațiile erau în limba maghiară. În anul 1919, pe locul vechiului teatru s-a construit Teatrul Național din Cluj, cu o capacitate de 1000 de persoane, atunci începând spectacolele în limba română.

6. La începutul secolului XX, Clujul era un important pol al cinematografiei.

7. Nu doar în capitală vin artiști importanți. Începând cu 2007, în Cluj-napoca au fost artiști precum Beyoncé, Iron Maiden, Scorpions, Smokie, Roxette, Deep Purple, UB40 etc. Și să nu uităm de trei festivaluri foarte importante: Electric Castel, Untold și The Color Run.

8. În Cluj studiază peste 100.000 de studenți la Universitatea Babeș Bolyai.

9. În Grădina Botanică din Cluj se găsesc peste 10.000 de specii de plante provenite din aproape toate zonele lumii.

10. În anul 1655, din cauza unui incediu, au ars trei sferturi din clădirile orașului.

foto: daarriiuusss
foto: daarriiuusss

11. În Cluj există singurul Muzeu al Farmaciei din România.

12. Biserica Sf. Mihail construită în anul 1837 în stil neogotic are cel mai mare turn din România, măsurând în total 80 de metri.

13. Cel mai mare festival de film din România este TIFF și se întâmplă la Cluj. Anul acesta au fost 223 de filme din 60 de țări și peste 73.000 de oameni care au plătit bilet.

14. Clujul a primit porecla de Silicon Valley după ce foarte multe firme din idustria IT au început să își desfășoară activitatea acolo.

15. Capitala Europeană a Tineretului 2015, Capitala Toleranței și Capitala cu cel mai curat aer din Europa în 2014, Cel mai prietenos oraș European în 2014, iar pentru 2021, Clujul are cele mai mari șanse să devină Capitala Culturală a Europei.

error: Content is protected !!