Clujul, APRECIAT din nou de presa internationala.Se ia Mircea Badea din nou de noi?

Updated on august 23, 2015 Initiativa Clujului de a oferi gratuitate pe transportul in comun daca citesc o carte a ajuns zilele trecute si in presa internationala

Ideea a apartinut unui tanar scriitor clujean, Victor Miron, si a fost aplicata de CTP timp de o saptamana in luna iunie.

 

El a declarat ca astfel dorea sa „incurajeze oamenii sa citeasca in transportul in comun”. Stirea a fost preluata in aceasta saptamana de popularul cotidian britanic The Independent, fiind distribuita apoi pe retelele de socializare de peste 14.000 de cititori.

metro.co.uk (Marea Britanie):„A city in Romania has offered a major incentive for anyone who prefers reading a good book on public transport over scrolling through Instagram.

For a week in June, the city of Cluj-Napoca allowed passengers to ride the bus for free, as long as they read a book onboard”.

pppppppppp

 

lettera43.it (Italia): „Leggi un libro? Per te l’autobus è gratis. L’iniziativa, dopo lunghe trattative, è diventata realtà in Romania, sulla tratta Cluj-Napoca. I passeggeri-lettori hanno potuto viaggiare senza pagare il biglietto tra il 4 e il 7 giugno 2015 ”.

yyyyy

lr21.com.uy (Uruguay): „En Cluj Napoca, un municipio al noroeste de Rumania, se está llevando adelante una novedosa propuesta para promover la lectura. La iniciativa consiste en que los viajes en transporte público son gratuitos para los pasajeros que van leyendo un libro durante el trayecto”.

llll

„Cred ca este mai bine sa promovam cititul prin recompensarea celor care citesc, iar nu prin criticarea celor care nu o fac”, a declarat Victor Miron, citat de The Independent și preluat de aktual24.ro.

Publicatia mai spune ca alte initiative de promovare a cititului la Cluj au constat din afisarea unor citate celebre in autobuze si tramvaie sau infiintarea unui club al cartii la Gardina Botanica.

 

error: Content is protected !!