Cluj: Ferma de pui. Citeste raspunsul primarului pentru floresteni si pentru orice institutie

Updated on august 19, 2015

Primarul Floreștiului, Horia Șulea, a ținut să aducă câteva clarificări în privința fermei de pui în urma deselor sesizări venite din partea cetățenilor.

„Zeci sesizari in perioada aceasta legate de miros. Unele trimise la Primaria Floresti, altele la Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj Napoca, altele la Prefectura Cluj. Din pacate, aceste institutii nu fac altceva decat sa le redirectioneze catre noi. Si ce sa faca Politia Locala? Decat sa verifice.

Iata raspunsul pentru floresteni si pt orice institutie:

În ceea ce priveşte legalitatea funcţionării în prezent a SC BRAVINVEST SRL precum şi în vederea stabilirii gradului de poluare generat de către unitate, vă rugăm să vă adresaţi Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului şi Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Cluj

Urmare a controlului efectuat de către Serviciul Poliţia Locală Compartiment Protecţia mediului din cadrul aparatului de specialitate al Primarului comunei Floreşti, judeţ Cluj, pentru verificarea respectării prevederilor legale de mediu (ÎN LIMITA COMPETENŢELOR SPECIFICE) s-a constatat faptul că SC BRAVINVEST SRL deţine Autorizaţia Integrată de Mediu Nr. 15 NV-6 din 21.06.2006 revizuită în data de 30.05.2011 pentru desfăşurarea activităţii de creştere intensivă a păsărilor de carne pe amplasamentul din localitatea Floreşti, judeţul Cluj, fosta Avicola Floreşti Ferma 17 şi Ferma 18, iar SC AMARETO IMPEX SRL – Abatorul de păsări, situat în localitatea Floreşti, str cetăţii nr. 101 (Ferma 17 şi Ferma 18) îşi desfăşoară activitatea în baza Autorizaţiei de Mediu Nr. 94 din 14.04.2011, emisă de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Cluj Napoca.

Din pacate cei de la ARPM nu au facut nici un control nu de legalitate, ci de constatare a calitatii aerului. Raportari, monitorizare, control al situatiei conditiilor de Autorizare……..Vreo verificare/control?????”

error: Content is protected !!