Doi tineri din Cluj au dat lovitura cultivand menta

Updated on august 17, 2015 Doi tineri din judetul Cluj care au investit recent in plantatii de menta, iar acum abia fac fata comenzilor.

La doar cativa kilometri de Cluj, pe un teren mostenit de la bunici, Calin a cultivat 1.000 de metri patrati de menta. A investit doar 1.500 de lei, iar soiul ales de el este unul autohton.

Calin Samoil, cultivator: “Are o concentratie ridicata de ulei volatil aceasta da o aroma miros si gust care se propaga in bauturile pe care barmanii le ofera clientilor.”

bbb

Spre deosebire de alte culturi, menta nu este o planta pretentioasa, nu are daunatori si nu nesesita o ingrijire speciala. Planta culeasa va racori pofticiosii teraselor si restaurantelor din oras.”

In aceste conditii, Calin nu are cum sa duca dorul clientilor.

Adriana Pastiu, barman pentru stirileprotv.ro: “Tot timpul proaspata, imi place ca ii da limonadei un gust proaspat de vara”

Florin, barman de meserie, s-a mutat de la oras la tara ca sa-si faca afacerea lui. El a cumparat terenul, a ales un soi din strainatate si in iunie s-a apucat serios de treaba. A recoltat deja 40 de kilograme.

“Clientii o cauta pentru ca are frunza aceasta lata si arata foarte bine in pahare.”

Florin: “E un soi din Polonia, sunt foarte multumit de randamentul pe care il are. Are 4-5 producti pe an. Am investit 1100 de lei pe suprafata de 150-170 de metri patrati.”

kuku

Florin nu se ascunde si spune ca si-a recuperat deja investitia. Castigul lui este de 3600 de lei pe sezon.

error: Content is protected !!