Cluj: Bike-sharing din iulie. „Pana in 20 iulie se efectueaza marcajul la pistele nou construite, de 7,46 de kilometri”

Updated on iunie 12, 2015

Lucrările din această vară vor face ca pistele de bicicliști din Cluj Napoca să ajungă la o lungime totală de 17 kilometri. Cu această ocazie vor deveni operaţionale şi primele staţii de închiriere a bicicletelor din oraş, a anunțat primarul Emil Boc.

„Până în 20 iulie se efectuează marcajul la pistele nou construite, de 7,46 de kilometri, iar marcajul la cei 9,3 kilometri, de pe 21 de străzi, ar trebui şi el terminat la momentul în care vom da în funcţiune, luna viitoare, proiectul pilot de bike-sharing.

Cu alte cuvinte intrăm cu proiectul pilot de testare, pentru a vedea cum funcţionează. Aici am avut întârzieri legate de selectarea operatorului care va administra proiectul. În acest moment, toate licitaţiile şi procedurile au fost încheiate, urmează doar să trecem la partea practică”, a declarat primarul, citat de radiocluj.ro

Proiectul privind înfiinţarea staţiilor de închiriere a bicicletelor este pus în practică din fonduri europene.

Primăria trebuia să îl finalizeze încă de la începutul anului trecut. Proiectul lui a fost de mai multe ori întârziat de contestaţiile depuse la licitaţia pentru stabilirea firmei care va administra întregul sistem.

error: Content is protected !!