Cluj: Salina Turda vedeta intr-un top 6 realizat de CNN International

Updated on mai 25, 2015

Salina Turda are parte de un nou impuls în recunoașterea internațională după ce CNN International a inclus mina într-un top 6 proiecte prin care „mine vechi au devenit atracții noi”!

Salina Turda este descrisă ca fiind „primul experiment major în transformarea unei mine nefolosite într-o atracție turistică inedită”. Localizată în inima Transilvaniei, salina dispune de mai multe atracții subterane (mini golf, bowling, roată panoramică, lac cu bărcuțe) și include servicii de spa și wellness.

„Un număr crescător de destinații din jurul lumii se transformă din surse de extracție în locuri de atracție” – mai scriu jurnaliștii CNN, preluați de inturda.ro

În aceeași listă cu Salina Turda mai sunt prezentate și următoare 5 obiective turistice:  Zip Below Xtreme,  aflată în Parcul Național Snowdonia din Țara Galilor, Salina din Wieliczka, Polonia, una dintre cele mai vizitate saline din lume,  Proiectul Eden, din Cornwall, Anglia, o destinație „eco” de top,  Bounce Below, proiect cunoscut ca fiind „cea mai mare trambulină subterană din lume”, localizată în Gwynedd, Țara Galilor, Mega Cavern, Louisville, Kentucky, USA. Acestă locație găzduiește cel mai mare parc indoor pentru biciclete mountain bike.

error: Content is protected !!