Studenta din Dej care a dus România in Tara Soarelui Rasare. I-a invatat pe japonezi ca România nu este situata in Africa, ci in Europa, ca limba oficiala este limba româna si nu cea engleza

Updated on aprilie 23, 2015 Pop Alice Ximena este o dejeanca plina de viata care poate sa iti inspire energie chiar si din spatele ecranului. Tanara din Dej a obtinut o bursa la o cunoscuta universitate din Tokyo, unde va studia timp de 5 ani. Alice Ximena este o romanca adevarata, a carei sange clocoteste in vene, motiv pentru care la 15 ani si-a luat viata in propriile maini si a plecat la Bucuresti sa isi urmeze visul.

Departe de parinti si de prieteni, dejeanca s-a adaptat si a simtit nevoia unor lucruri marete. Perseverenta si inteligenta au facut-o sa fie singura eleva, la acel moment, din tara care obtine o bursa in Japonia.

Ximena nu a stat pe ganduri, iar la inceputul acestui an si-a facut bagajele si a plecat singura in Tokyo sa inceapa o noua aventura, potrivit dejeanul.ro.

Ajuns acolo si-a dat seama cat de frumosi sunt romanii si cat de minunata este Romania. Din acest motiv, pe langa cursurile de “Mental Health” pe care le urmeaza in Japonia, dejeanca a devenit un ambasador al Romaniei.

Ximena i-a invatat pe japonezi ca Romania nu este situata in Africa, ci in Europa, ca limba oficiala este limba romana si nu cea engleza. Mai mult, studenta din Dej i-a convins ca Romania merita sa fie vizitata, iar colegele ei i-au marturisit ca vor sa se mute in Romania si sa isi gaseasca soti romani.

„Inca din clasa a V-a am inceput sa dezvolt o pasiune pentru “Tara Samurailor”. Imi placea foarte mult diferenta de cultura, asa ca am inceput sa studiez limba japoneza la varsta de 13 ani. La 14 ani am mers in Bucuresti pentru a sustine atestatul de japoneza Noryoku Shiken.

In acea perioada am aflat de singurul liceu din tara care preda aceasta limba intensiv, avand o ramura a profilului uman axat pe limba si cultura japoneza

Pentru inceput m-am inscris sa fac institutul lor de limba si cultura japoneza care dureaza doi ani pentru a primi licenta, urmata de cursurile de psihologie pe ramura de “Mental health” a universitatii, timp de patru ani.

Insa ajungand aici am dat un examen care m-a transferat in anul doi al institutului de japoneza, astfel incat durata studiilor va fi 5 ani”, spune Pop Alice Ximena.

error: Content is protected !!