Radio România transforma Clujul in Capitala Europeana a Cartii

Updated on aprilie 21, 2015 Caravana Gaudeamus, organizată de Radio România prin Centrul Cultural Media şi Radio Cluj, transformă Cluj-Napoca, de miercuri, 22 aprilie, şi până duminică, 26 aprilie, în Capitala Europeană a Cărţii.

Cel mai mare dintre târgurile Caravanei va reuni peste 80 de expozanţi care vor aduce, în pavilionul mobil din Piaţa Unirii, cele mai recente apariţii editoriale, pachete promoţionale şi concursuri pentru public.

Târgul Gaudeamus Cluj-Napoca va promova campania de donaţii Cărţile se întorc acasă, prin care vizitatorii sunt încurajaţi să cedeze volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele.

Tot în cadrul târgului, proiectul Invitaţi de nota 10 va recompensa şi promova olimpicii României la diferite discipline.

În mod excepţional în acest an, Târgul Gaudeamus a fost inclus în calendarul evenimentelor culturale ale oraşului-gazdă, în cadrul proiectului Cluj-Napoca – Capitală Europeană a Tineretului 2015. De asemenea, Caravana Gaudeamus va marca şi Ziua Mondială a Cărţii, care va fi sărbătorită pe 23 aprilie.

Deschiderea oficială a ediţiei va avea loc miercuri, 22 aprilie, la ora 12:00. Programul de vizitare a târgului este următorul: de miercuri până sâmbătă, între orele 10:00 şi 20:00, iar duminică, între orele 10:00 şi 15:00. Intrarea este liberă pentru toate categoriile de public.

Preşedintele de onoare al acestei ediţii a Târgului Gaudeamus Cluj-Napoca va fi poetul Adrian Popescu. Evenimentul care a inaugurat Caravana Gaudeamus în anul 2000, sub cele mai bune auspicii, îşi păstrează încă, prin anvergură şi program de evenimente, statutul de lider naţional pe piaţa târgurilor de carte organizate în ţară.

error: Content is protected !!