Cluj. Veste buna de Paste: clujenii au salvat viata unui salvator de vieti

Updated on aprilie 13, 2015 Paramedicul Florin Benea va putea fi operat în Milano darorită sumei strânse în cadrul unei campanii umanitare demarate de colegii de la ISU Cluj şi UPU-SMURD Cluj. În două luni de campanie, s-a strâns suma de peste 150.000 de euro.

În doar două luni de la debutul campaniei de colectare a fondurilor necesare intervenţiei chirurgicale de specialitate pentru Florin Benea, paramedic pompier în cadrul SMURD Cluj, s-a reuşit strângerea sumei de 151409 euro.

Transplantul va fi efectuat la o clinică de specialitate din Milano, la sfârşitul lunii aprilie –  începutul lunii mai. În prezent, Benea este internat la Secţia de Hematologie a Institutului de Oncologie din Cluj-Napoca, unde urmează încă o cură de chimioterapie, după care este planificat pentru începerea tratamentului specific şi a procedurilor de pregătire pentru transplant, la Milano, potrivit adevarul.ro.

Operaţie de 135.000 de euro

Costurile intervenţiei de transplant au fost evaluate între 105000 – 135000 de euro, având donatorul din familie, la care sunt adăugate costurile pentru perioada de recuperare şi analizele post – intervenţie, ce pot avea o durată de aproximativ 6 luni.

„Atât familia lui Florin, cât şi colegii din cadrul ISU Cluj şi UPU-SMURD Cluj, doresc să aducă mulţumiri tuturor celor care s-au implicat şi au făcut posibilă această intervenţie, dând dovadă de empatie şi solidaritate cu paramedicul clujean”, se arată într-un comunicat al ISU Cluj.

error: Content is protected !!