Primaria Clujului va prinde infractorii dupa modelul american. Sistemul va deveni cel mai modern din România

Updated on martie 13, 2015

Un soft video care va permite identificarea facială a infractorilor şi recunoaşterea numerelor de înmatriculare a maşinilor va fi achiziţionat de autorităţile din Cluj-Napoca.

Sistemul de supraveghere care funcţionează acum cu 280 de camere va deveni cel mai modern din România. Softul costă 15.000 de euro şi va deveni funcţional în toamna acestui an.

“Vom continua achiziţia pentru sistemul de monitorizare video cu tehnologia necesară detalierii imaginilor surprinse, astfel încât să permită identificarea facială sau a numerelor de înmatriculare. Este posibil ca printr-o simplă achiziţie suplimentară de soft să putem pune în practică această parte de identificare facială şi de detaliu”, a declarat Oana Buzatu, purtător de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, citata de digi24.ro.

“O să fie folositor. Cu camerele care sunt acum, dacă spuneţi că nu pot focaliza, n-ai ce face. Trebuie să investeşti tu ori cu maşinile la fel. Te trezeşti cu ea tamponată”, a spus o tânără.

Una dintre primele infracţuni pe care autorităţile locale speră să le elimine este vandalismul.

“Noul sistem va permite o identificare mult mai facilă de pildă a persoanelor care practic aplică graffiti pe clădirile istorice. Avem o problemă în zona istorică, unde sunt clădiri recent faţadizate cu costuri extrem de mari pentru proprietari”, a mai precizat reprezentantul primăriei.

Achiziţionarea noului soft a fost cerută de Poliţia Municipiului Cluj-Napoca.

“Imaginile surprinse pe camerele de supraveghere de pe raza municipiului au fost folosite la documentarea mai multor cauze, cercetarea unor activităţi precum infracţiuni stradale comise cu violenţă, accidente rutiere ori infracţiuni asupra patrimoniului: furturi, distrugeri”, a declarat Simona Emilia Vîrci, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj.

Primăria Cluj-Napoca va investi 15.000 de euro în achiziţionarea softului de recunoaştere facială.

error: Content is protected !!