Cluj: Mii de persoane asteptate la ceremoniile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni

Updated on martie 11, 2015 Mii de persoane sunt aşteptate, duminică, la Cluj-Napoca, cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni, informează Mediafax. În aceeaşi zi a fost programat şi Marşul Memorial “Avram Iancu”, organizat de Noua Dreaptă.

Preşedintele UDMR Cluj, deputatul Mate Andras, a declarat, miercuri, că manifestările de la Cluj-Napoca vor începe la ora 11.00, la Institutul Teologic Reformat, unde se vor aduna participanţii la eveniment, şi de unde se va merge în marş prin centrul oraşului, pe B-dul 21 Decembrie 1989, până la Biserica “Sfântu Mihail”.

“Aşteptăm câteva mii de persoane la ceremonia de depunere a coroanelor de flori pe clădirea fostului hotel Biasini din Cluj-Napoca. La Biserica Sfântu Mihail din Piaţa Unirii, de la 12.30, este programată o slujbă religioasă, urmată, de la ora 14.00, de ceremonia depunerii de coroane la plăcuţa amplasată în memoria poetului revoluţionar Petofi Sandor pe clădirea fostului hotel Biasini”, a spus Mate citat de Romania Libera.

La depunerea de coroane de flori vor fi prezente oficialităţi locale, dar şi consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, Mile Lajos, în timp ce preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, va fi prezent, duminică, la manifestările care vor fi organizate de UDMR la Sfântu Gheorghe şi la Miercurea Ciuc.

Tot duminică, de la ora 15.00, la Cluj-Napoca va avea loc Marşul Memorial “Avram Iancu”, organizat de Noua Dreaptă, la care sunt aşteptate peste 300 de persoane din întreaga ţară, dar şi din Republica Moldova.

error: Content is protected !!