Cluj: Nu se va face referendum pentru schimbarea denumirii orasului. Consilierii locali au respins propunerea

Updated on martie 10, 2015 În şedinţa de Consiliu Local care a avut loc luni la Primărie s-a decis ca numele oraşului Cluj-Napoca să rămână neschimbat. Totuşi, consilierii locali ai UDMR s-au abţinut de la vot.

Propunerea ca numele oraşului să fie schimbat a venit, de această dată, din partea fostului subprefect al judeţului Cluj, Zoltan Gyorke, care a remis Consiliului Local, „în numele unui grup de cetăţeni”, o adresă prin care deliberativul să decidă dacă va fi organizat un referendum pentru schimbarea numelui oraşului din „Cluj-Napoca” în „Cluj”.

Consilierii locali l-au dezamăgit pe Zoltan Gyorke, astfel că au votat împotriva consultării cetăţenilor cu privire la acest subiect, anunta citynews.ro. Totuşi, chiar dacă consilierii PNL şi PSD au decis de comun acord să respingă ideea de referendum pentru schimbarea denumirii oraşului, nu la fel au făcut şi consilierii UDMR, care au preferat să se abţină de la vot.

Propunerea lui Gyorke a venit la câteva luni după ce un grup de iniţiativă, din care a făcut parte şi fostul subprefect, a înaintat o petiţie către primarul Emil Boc pentru ca numele oraşului Cluj-Napoca să fie schimbat, edilul explicând atunci de ce acest lucru nu poate fi luat în calcul.

error: Content is protected !!