„Produs de Cluj” la Expozitia Internationala Grune Woche de la Berlin

Updated on ianuarie 29, 2015

Asociatia „Produs de Cluj, a participat la a 80-a editie a Expozitiei Internationale Grune Woche, de la Berlin. Evenimentul, desfasurat in perioada 16-25 ianuarie, este cel mai mare targ de agricultura, horticultura si industrie alimentara din Europa.

Clujul a fost prezent pentru prima data la acest eveniment, Asociatia „Produs de Cluj” fiind unica organizatie de profil care a avut stand propriu, restul producatorilor din Romania participand individual.

111

In cadrul acestei prestigioase manifestari expozitionale „Produs de Cluj” a avut alaturi patru producatori clujeni care au dus in capitala Germaniei miere de albine, gemuri preparate dupa retete traditionale, sucuri si siropuri naturale din catina precum si lavanda aromata. La expozitie a fost prezent cu stand propriu si producatorul de uleiuri presate la rece Luna Solai, unul dintre cele mai cunoscute „Produse de Cluj”. (sursa: stirileprotv.ro)

Dupa succesul inregistrat in tara, dar si in Marea Britanie, Polonia, Franta sau Serbia, clujenii s-au bucurat de apreciere si in capitala celei mai mari puteri continentale. La standul clujean au fost oaspeti nu doar demnitarii romani, domnii Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, Daniel Dumitru Botanoiu, secretar de stat in acelasi minister, domnul Lazar Comanescu, ambasadorul Romaniei la Berlin dar si domnul Lars Zimmer, deputat al landului Sachsen Anhalt, vechi prieten al Ardealului.

La evenimentul de anul acesta au participat peste 1600 de expozanti din 69 de tari, targul fiind vizitat de 80 de ministri de resort. Manifestarea a inregistrat un numar de peste 500.000 de vizitatori, atrasi de calitatea, dar si de ineditul produselor.

error: Content is protected !!