Un clujean la Polul Sud. „E o senzatie de libertate. Si acolo, sus, pe munte, cum gandesti conteaza cel mai mult“

Updated on ianuarie 19, 2015

Ciprian Pătraşcu (37 de ani), din Cluj-Napoca, este cel de-al cincilea român care a reuşit să ajungă pe cea mai înaltă culme a Antarcticii, Vârful Vinson (4.897 de metri). Clujeanul s-a întors din expediţia care a durat mai bine de două săptămâni şi vorbeşte despre supravieţuirea la minus 40 de grade Celsius.

111

Ciprian Pătraşcu (37 de ani) s-a întors, de câteva săptămâni, dintr-o expediţie la Polul Sud, unde a urcat pe Vârful Vinson (4.897 de metri), cel mai înalt pisc al Antarcticii. Expediţia a avut loc între 22 noiembrie şi 8 decembrie 2014, iar Ciprian a fost alături de alţi şase împătimiţi ai muntelui: un nepalez, un canadian, un olandez, un australian şi doi americani.

El este primul alpinist clujean care a reuşit această performanţă, iar adrenalina şi senzaţia de libertate pe care le simte în creierii munţilor nu-l lasă să stea locului. În viaţa de zi cu zi, Ciprian este consultant financiar. De loc din judeţul Bistriţa-Năsăud, Ciprian Pătraşcu a descoperit că, pe lângă frumuseţile care-ţi taie respiraţia şi sălbăticiunile din munţii de acasă, Călimani şi Rodnei, muntele nu e o joacă, ci o provocare continuă, o luptă pe care o duci cu tine însuţi. (sursa: adevarul.ro)

„Cum gândeşti contează cel mai mult. Partea fizică e singurul element pe care poţi să-l controlezi, în rest, pe munte, nu poţi controla nimic. Controlul psihicului depinde foarte mult de cei şapte ani de acasă. Spre exemplu, când eram mic, nu am fost niciodată răsfăţat. Tot timpul trebuia să câştig ceea ce primeam. Diferenţa între reuşita şi eşecul unei expediţii depinde şi de cum eşti capabil să faci un bagaj în cât mai scurt timp posibil“, crede Ciprian Pătraşcu.

error: Content is protected !!