Cluj: 10 autobuze electrice pentru clujeni. Contractul se semneaza in acest an

Updated on ianuarie 14, 2015 Cumpărarea în 2014 a celor 40 de autobuze poloneze articulate care au început în 2015 să circule prin cartiere a fost un adevărat eveniment. Dacă vorbim de perioada postdecembristă, niciodată transportul public din municipiu nu a beneficiat de o asemenea infuzie de vehicule noi.

cscs

Directorul CTP susţine că este doar începutul. În acest an, compania ar urma să beneficieze de 10 autobuze nearticulate, de alte 10 autobuze electrice, prevăzute să ajungă la Cluj într-un parteneriat între guvernele roman şi elveţian, respectiv 20 de troleibuze. Se discută şi despre tramvaie, având în vedere că achiziţia trenurilor urbane s-a oprit la cifra patru, în 2012.

“Am fost informaţi de către Ministerul Finanţelor că în aprilie-mai se va semna contractul de finanţare între Guvernul României şi cel al Elveţiei privind cele 10 autobuze electrice. Acestea vor aduce un plus pentru oraş în ceea ce priveşte confortul, dar va fi şi un semnal că avem grijă de mediu, că suntem preocupaţi de transportul nepoluant”, a mărturisit directorul CTP, citat de Ziua de Cluj.

El a subliniat că şi autobuzele cumpărate anul trecut, cele 40, sau cele aflate în procedură de achiziţie, cele 10, sunt cu standard Euro 6, deci cu grad redus de poluare.

error: Content is protected !!