Cluj: Planuri indraznete pentru amenajarea Somesului: promenada, canotaj, plaja si monorail

Updated on ianuarie 13, 2015 Mai mulţi specialişti în urbanism şi arhitectură au umplut Sala de Sticlă a Primăriei cu ocazia primului atelier de planificare urbană privind amenajarea malurilor Someșului. Loc pentru promenadă şi canotaj, plajă şi monorail sunt doar câteva din ideile aduse în discuţie.

mjmjmj

La dezbatere au participat mai mulţi arhitecţi clujeni, precum şi reprezentanţi ai unor instituţii clujene. În cadrul acesteia au fost scoase la iveală mai multe idei care ar veni în modificarea totală a zonei Someşului de la intrarea şi până la ieşirea din municipiu.

Primarul Emil Boc a adus în discuţie proiecte îndrăzneţe pentru zona Someşului, printre care şi celebrul monorail deasupra râului.

“Voi susţine acest proiect în măsura în care specialiştii spun că este viabil şi în cazul în care se vor rezolva problemele şi anume dacă liftul care ar urma să coboare pasagerii este fezabil, cablurile ar fi mutate, iar finanţarea să fie făcută pe fonduri europene. Însă obiectul nu face parte din tema de astăzi privind Someșul, ci va fi o dezbatere separată pe această temă”, a declarat Emil Boc, citat de Ziua de Cluj.

“Am considerat Someșul ca un fir care poate coase spaţiile din jur, un fel de fir roșu care poate uni toate spațiile pornind de la Florești până la aeroport. Noi ne-am gândit că acest traseu ar putea fi format cu piste de biciclete, piste de alergare şi de promenadă, dar şi diferite spaţii precum parcuri, terenuri de sport sau diferite tipuri de relaţionare a omului cu apa şi natura, a declarat arhitectul Horațiu Răcășan, membru al Ordinului Arhitecților din România (OAR).

error: Content is protected !!