Cluj: Proiect grandios demarat la final de an. Aeroportul va avea legatura directa cu Gara CFR

Updated on noiembrie 28, 2014 Aeroportul Cluj va avea până în 2020 o pasarelă care va face legătura pasagerilor și mărfurilor între aeroport și gara CFR din Someșeni, au anunțat vineri, reprezentanții Aeroportului Internațional “Avram Iancu” Cluj.

bdbd

Legătura între aeroport și zona CFR va fi făcută în baza unui proiect europan în valoare de aproape 2 milioane de euro, studiile pentru construcția unei pasarele care să facă legătura între zona aviației și zona CFR fiinde deja finalizate, anunta voceatransilvaniei.ro

“Suntem în faza finală cu proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii pentru terminalul intermodal al transportului de pasageri și marfă la aeroportul Cluj. Acest proiect este deosebit de complex și important pentru aeroport și județul Cluj, iar realizarea lui depinde foarte mult de colaborarea între instituțiile administrației publice locale. Uniunea europeană asigură și are prevăzute planuri de finanțare pentru obiectivele de transport intermodal, astfel că în conformitate cu legislația, toate aeroporturile vor trebui să fie conectate, până în 2050 la o rețea de cale ferată.”, a declarat Iuliu Pop, directorul operaținal al Aeroportului Cluj și totodată managerul de proiect al noii lucrări.

Principala investiție care se va construi începând din 2016, este o pasarelă care va duce pasagerii și mărfurile direct în gara CFR.

“La aeroport se va construi o pasarelă care să lege terminalele de pasageri de gara din Someșeni și un terminal Cargo, care să asigure preluarea și transferul mărfurilor dinspre zona de aviație spre zona de CFR și legăturile rutiere care să asigure legătura între gara CFR și terminalul CARGO al aeroportului”, a mai spus Iuliu Pop

Potrivit reprezentanților Aeroportului Cluj, noul proiect de infrastructură este important atât pentru aeroport, pentru că va duce la creșterea numărului de pasageri și a volumului de mărfuri transportate, cât și pentru județ, pentru că va duce la o creștere economică

În plus, vor fi create și locuri noi de muncă. Potrivit managerului de proiect, în primă fază vor fi 200 de locuri de muncă stabile după finalizarea proiectelor, iar alte locuri de muncă se vor crea pe perioada desfășurării lucrărilor.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo a declarat că în momentul de față transportul de mărfuri este în creștere pe Aeroport, înregistrându-se creșteri constante pe Tarom și Lufthansa.

error: Content is protected !!