Cluj: Va asteptam la Festivalul International de Stand Up Comedy 2014, 3-10 noiembrie

Updated on octombrie 16, 2014

Șapte zile în care se vor auzi hohote de râs în română, maghiară, franceză și engleză, 13 show-uri de stand up comedy cu unii dintre cei mai talentați comedianți din țară și străinătate și peste 30 de ore în care publicul va fi fericit. Cea de a II-a ediție a Festivalului Internațional de Stand Up Comedy (FISC) transformă Clujul, între 3 și 10 noiembrie, în capitala comediei, unde Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder din Marea Britanie, Distractis, Mihai Bobonete, Cătălin Bordea, Andrei și Sergiu, Nicu Bendea, Micutzu și mulți alții vor jongla cu glumele spre satisfacția publicului.

fisc-2014

Pentru cea de a II-a ediție, FISC-ul aduce peste 25 de artiști în trei săli de spectacol (Casa de Cultură a Studenților, Cinema Victoria și Shto College Bar). Grupul Divertis, devenit Distractis, după ce “s-a dat de trei ori peste cap și a amețit îngrozitor”, este unul dintre capetele de afiș, care va face ca sala Casei de Cultură a Studenților să se zguduie de râsetele spectatorilor, în 6 noiembrie. În lumea talent-show-urilor, Distractis este Master Chef-ul, care combină inspirat satira politică cu umorul elegant, spontan, improvizat, asezonîndu-le cu episoade proaspete ale veșnicei lupte împotriva prostiei.

La ediția din acest an, iubitorii de comedie vor râde pentru prima dată în engleză, pentru că Angie McEvoy, Paul Pirie și Simon Feilder din Marea Britanie vin în fața publicului clujean, în cadrul galei de închidere a festivalului. Scoțianul Paul Pirie a renunțat la actorie pentru a-și urma visul. S-a impus repede în lumea comediei din Scoția cu o serie de show-uri sold-out la Glasgow Comedy Festival. De atunci, se împarte între aparițiile la televizor, radio și film. Paul, prin comedia energică pe care o transmite publicului, a ajuns unul dintre cei mai importanți comici scoțieni, fiind ales pentru campania Ikea din aprilie 2011.

Cunoscut atât pentru spectacolele de stand-up, cât și ca prezentator de televiziune, Simon Feilder a fost ales, în 2010, de către Bushmils Brothers ca sursa lor de umor în situații de zi cu zi pentru campania online „Best of Friends”. Tot în acest an, Simon a urcat pe scenele Edinburgh Fringe Festival și Hollywood Festival. De curând, Simon a făcut voiceover pentru show-ul premiat la BAFTA, Yo Gabba Gabba, și show-ul nominalizat la BAFTA, Jim Jam & Sunny.

Deși aparent suavă și vorbăreață, Angie McEvoy ascunde un umor viclean, pe care oamenii îl subestimează, spre dezavantajul lor. Angie și-a început cariera în stand-up comedy la Edinburgh Festival în anul 2000, când a ajuns pe locul 2 în competiția BBC New Comedy Awards. De atunci, se bucură de aprecierile criticilor de specialitate.

Direct din crâșma din Las Fierbinți vine la FISC Mihai Bobonete, cu un show plin de replici surprinzătoare și glume fără limite. Bobonete a început să practice stand-up comedy în 2003, iar din 2006 a jucat în mai multe seriale marca PRO TV, printre care Vine Poliția, Made in Romania și Țaca-Paca. După un sezon de matinal la Neatza cu Răzvan și Dani, pleacă la PRO TV, fiind cooptat la Serviciul Român de Comedie. Acum, interpretează rolul patronului crâșmei locale din Las Fierbinți, Bobiță.

Între 3 și 9 noiembrie, pe scenă vor urca și cei 15 tineri comedianți, care și-au pregătit glumele pentru a II-a ediție a Competiției Naționale de Open Mic. Organizatorii festivalului vor să-l găsească pe cel mai amuzant debutant, iar cei care doresc să se dueleze cu glume pot trimite, până pe data de 24 octombrie, pe adresa che@guevaraevents.ro, un filmuleț cu o prestație de minim 5 minute, însoțit de o scurtă descriere. Câștigătorii competiției vor primi premii în valoare de peste 3000 de euro.

Biletele pentru FISC 2014 pot fi achiziționate de la standul de bilete amenajat la Casa de Cultură a Studenților, Daisler Print House, Jaxx Garajul cu Rock, Shto College Bar, sediul Kmdsz, iar online pe de www.biletmaster.ro. Organizatorii au mai pus în vânzare și abonamente pentru toate spectacolele, care costă 160 de lei și pot fi cumpărate până în data de 20 octombrie.

error: Content is protected !!