Lonely Planet: Clujul nu are arhitectura Sibiului sau natura Brasovului, dar e plin de cultura si viata

Updated on octombrie 6, 2014 Clujul este radiografiat pe site-ul liderului mondial la ghiduri turistice din lume. Chiar dacă nu beneficiază de cadrul natural al Braşovului sau al Sighişoarei, sau de armonia arhitecturală a Sibiului, oraşul compensează cu o cultură a cafenelelor şi artistică vii şi orientate spre studenţi, notează publicaţia.

bbbb

(foto: Mihai Bârsan.)

Site-ul lonelyplanet.com, portalul celei mai mari edituri de ghiduri din lume, Lonely Planet, a publicat un articol, “Clujul, capitala artsitică înfloritoare a României”, semnat de Mark Baker, un frecvent vizitator al României şi co-autor al Ghidului turistic Lonely Planet dedicat României şi Bulgariei.

Prezenţă pe scena internaţională de artă

„Oricât de improbabil ar părea, Clujul a ajuns pe scena internațională de artă contemporană. Editura de elită Phaidon a inclus oraşul între oraşele artistice ale viitorului. Punctul principal de atracţie este Fabrica de Pensule (Str Henri Barbusse 59-61), o fostă fabrică de astfel de ustensile – acum reconevertită în centru de artă colectivă – situată într-unul din cartiere, la aproximativ 4 kiloemtri est de Piaţa Unirii”, notează Mark Baker. (sursa: voceatransilvaniei.ro)

E prezentată în continuare şi structura Fabricii, cu şase galerii, între care şi cea înfiinţată de Adrian Ghenie, Plan B, respectiv Sabot, plus alte ateliere şi spaţii pentru spectacole.

Clujul excelează la cafenele

Autorul articolului este impresionat de viaţa socială a Clujului.

„Dincolo de artă, Clujul excelează la cafenele şi cluburi, frecventate de populaţia de 30.000 de studenţi constanţi ai Clujului (cifra cumulată de studenţi a universităţilor din Cluj este în toatl de aproximativ de 80.000 – n.red.). Multe dintre locurile pentru ieşit sunt grupate în jurul Pieţei Muzeului, o piaţă liniştită, medievală. Vara, piaţa e dotată cu mese şi umbrele, cu toate soiurile de băuturi ce pot fi servite până la ore târzii”, menţionează publicaţia.

Între localurile remarcate se numără Casa Jazz, Camino, The Soviet sau Joben.

Mark Baker nu omite să prezinte şi detalii privind deplasarea turiştilor la Cluj, Wizz Air având la dispoziţie zboruri din diferite destinaţii europene, respectiv condiţiile de cazare.

error: Content is protected !!