Ce sfaturi le da primarul Sibiului autoritatilor clujene in proiectul “Cluj-Capitala Culturala Europeana”

Updated on octombrie 2, 2014 Actualul primar al Sibiului, fostă capitală culturală europeană, a spus că există un complex foarte mare de condiţii care trebuie îndeplinit pentru ca şi Clujul să primească acest titlu în anul 2021.

555

Sibiul s-a bucurat de atenţia întregii Europe în 2007, iar cu ocazia vizitei pe care primarul oraşului de pe Cibin, Klaus Iohannis, a făcut-o miercuri la Cluj-Napoca, acesta a prezentat şi câteva dintre criteriile care trebuie îndeplinite pentru ca şi Clujul să poată deveni capitală culturală europeană.

“Există un complex foarte mare de condiţii, de la infrastructură, până la infrastructura culturală. Comunitatea trebuie să ştie să genereze şi să gestioneze proiecte mari, dar şi să-şi dorească obţinerea acestui titlu, să lucreze pentru el, că dacă fiecare lucrează în altă direcţie nu iese nimic. De asemenea, contează şi modul în care se vede integrarea propriei comunităţi în cultura europeană, acesta este un aspect foarte important. Lucrurile sunt complicate, dar într-un mod frumos. Punerea în practică a unui astfel de proiect durează un an. Există şi beneficii, evident. Sibiul a câştigat la vizibilitate, la numărul turiştilor, iar un punct foarte important este creşterea semnificativă a propriei noastre capacităţi de a gestiona şi genera proiecte mari”, a declarat Klaus Iohannis. (sursa: citynews.ro)

Clujul se luptă pentru a deveni capitală culturală europeană cu oraşe precum Bucureşti, Timişoara, Iaşi, Craiova sau Alba Iulia, iar primarul Sibiului le-a urat clujenilor să câştige această bătălie.

error: Content is protected !!