FEICITARI! Patru tineri studenti au pus Clujul pe harta performantei la un concurs european de inginerie

Updated on septembrie 14, 2014 Alex Bondor, Cristian Roșu, Mădălina Sabău și Paul Sucală sunt patru tineri energici, doi dintre ei proaspăt absolvenți, iar doi încă studenți ai Universității Tehnice din Cluj, care au reușit să pună Clujul pe harta performanței la unul dintre cele mai importante concursuri de inginerie din Europa, European BEST Engineering Competition, care în acest an a avut loc la Riga, în Letonia.

888

Prima cerință – să construiască un instrument muzical

Cei patru tineri, studenți ai Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul UTCN, au fost selectați să reprezinte România la un concurs european de inginerie din Letonia, după ce au trecut cu brio de etapa locală și apoi națională a concursului. Spun că nu au avut deloc emoții, iar faptul că în regulamentul concursului era prevăzut că vor primi sarcinile pe loc, nu i-a speriat deloc.

„Nu am construit nimic înainte, temele se dau pe loc și am avut la dispoziție o zi și jumătate să îndeplinim sarcinile.Am avut de construit un instrument muzical și o carcasă de protecție pentru un calculator vechi. Carcasa trebuia să aibă șase straturi și să reziste la incendiu, scufundări în apă și la șoc cu o bilă grea de 30 de kilograme. Carcasa noastră a rezistat la șoc și incendiu, dar în apă a cedat înainte cu 20 de secunde de expirarea timpului”, a povestit Cristian Roșu, unul dintre concurenți. (sursa: voceatransilvaiei.ro)

„Nu ne-am așteptat să trebuiască să facem un instrument muzical, noi credeam că o să primim ceva legat de apă, având în vedere că acest concurs s-a desfășurat în Riga. Chiar cu o noapte înainte am visat că trebuia să construim o catapultă medievală. Însă, până la urmă instrumentul nostru muzical a ieșit perfect, am fost singurii care am respectat toate cerințele. Instrumentul are 10 note, de la Do la Do și la el se poate cânta orice cântecel, care e compus din aceste note. Mecanismul este acţionat prin pârghii şi sfoară.”, a spus și Alex Bondor, cel mai tânăr din echipa de studenți clujeni.

European BEST Engineering Competition este o cea mai mare competiţie organizată de studenţi din toată lumea de mai bine de şase ani. Anul acesta, la concursul care a avut loc în capitala Letoniei, au participat în total 120 de studenţi din 19 ţări.

error: Content is protected !!