Cluj: Peste 70 de cai participanti la concursul de echitatie “Cupa Napoca Sport Horse”

Updated on iulie 2, 2014

Cel puțin 70 de cai vor participa la concursul de echitație “Cupa Napoca Sport Horse”, competiție organizată de Consiliul Județean (CJ) Cluj și de Centrul de Echitație Napoca Sport Horse.

cai

‘Ediția din acest an a Cupei Napoca Sport Horse se anunță una de succes, până în acest moment fiind înscriși în concurs nu mai puțin de 70 de cai. O participare notabilă și foarte apreciată de specialiști, dar nu numai, va fi cea a călărețului-campion național al anului 2013, Ionuț Ursache, care va participa cu calul său ‘Viena’, un superb exemplar a cărui valoare este estimată la peste 100.000 euro.

Beneficiind de o puternică participare internațională și o creștere constantă de la o ediție la alta, de la două zile de concurs și 35 de cai la patru zile de concurs și un număr dublu de cai, Cupa Napoca Sport Horse este singura competiție de sărituri peste obstacole din Transilvania și a doua ca mărime din țară, după Cupa României la Echitație organizată în capitală.

rere

În acest context, intenția declarată a organizatorilor este aceea de transformare a proiectului, în scurt timp, într-unul de nivel balcanic, european și chiar mai mult decât atât’, au anunțat, marți, organizatorii, într-o conferință de presă. (sursa: agerpres.ro)

Competiția ‘Cupa Napoca Sport Horse’ este la a 4-a ediție și se va desfășura în localitatea Sălicea, în perioada 3-6 iulie.

cai-2

‘Echitația este unul dintre cele mai nobile sporturi practicate la scară internațională, relația dintre om și cal fiind una încărcată de noblețe și, mai ales, dătătoare de energii pozitive.

Din acest punct de vedere, vreau să menționez faptul că terapia asistată de animale este deja practicată cu succes și în cadrul câtorva dintre școlile speciale aflate sub autoritatea Consiliului Județean, un exemplu în acest sens fiind Școala Specială Transilvania din comuna Baciu, care desfășoară programe de recuperare a copiilor cu deficiențe neuro-psiho-motorii utilizând hipoterapia. Sunt convins că astfel de competiții ecvestre vor determina o apropiere a omului față de acest animal-prieten, astfel încât tot mai mulți clujeni să participe la evenimentele de profil organizate în județ’, a declarat vicepreședintele CJ Cluj cu atribuții de președinte, Vakar Istvan.

Publicul are acces liber la manifestare.

error: Content is protected !!