Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca, prima din centrul şi sud-estul Europei cu un certificat de calitate recunoscut în 40 de ţări

Updated on mai 12, 2020

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” Cluj-Napoca a devenit prima facultate de medicină din centrul şi sud-estul Europei care primeşte certificatul de  recunoaştere a calităţii – „Label CIDMEF”.

Aceasta înseamnă că facultatea clujeană a primit un certificat de calitate şi performanţă care apreciază conformitatea procesului educaţional cu normele Conferinţei Internaţională a Decanilor Facultăţilor de Medicină de Expresie Franceză (CIDMEF), informează adevarul.ro.

Distincţia a fost acordată decanului Facultăţii de Medicină, Anca Buzoianu, la cea de-a 22-a Adunări Generale a CIDMEF de la Dakar (Senegal).

CIDMEF este o reţea instituţională a Agenţiei Universitare a Francofoniei (AUF), care cuprinde 140 de facultăţi membre, din 40 de ţări, de pe 4 continente.

umf

Este o onoare şi o mândrie faptul că Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca a reuşit să obţină Certificatul de Calitate Label CIDMEF, această recunoaştere fiind o dovadă a performanţei şi valorii acestei instituţii. Evaluările pentru această certificare au fost extrem de riguroase, dar am reuşit să îndeplinim cerinţele. Profesionalismul şi calitatea ridicată a învăţământului superior medical sunt printre caracteristicile fundamentale ale Facultăţii de Medicină din Cluj-Napoca, toate pentru ca viitorii medici să fie cât mai bine pregătiţi pentru îngrijirea pacienţilor”, a afirmat prof. dr. Anca Buzoianu.

Certificatul a fost acordat în urma unei evaluări realizate de o comisie desemnată de consiliul reţelei internaţionale la  Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca  din cadrul UMF în primăvara aceasta.

Preşedintele acelei comisii a fost profesorul doctor Tewfik Nawar, profesor emerit la Universitatea Sherbrooke din Canada, totodată  preşedinte al Consiliului de Evaluare al CIDMEF. Este pentru prima dată când acest certificat de calitate a procesului educaţional este acordat unei facultăţi de medicină din centrul şi sud-estul Europei, fiind de înţeles că evenimentul reprezintă, în acelaşi timp, o premieră naţională.

 

error: Content is protected !!