Clujul mai frumos. O asociație a lansat un concurs de împodobire cu flori a fațadelor și balcoanelor

Updated on iulie 4, 2017 Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului a lansat un proiect care are în vedere mobilizarea locuitorilor din oraș pentru a-și aranja ferestrele, casele și balcoanele cu flori.

Mișcarea Clujul cu Flori va dura timp de două luni și presupune, pentru cei care locuiesc în centru, înfrumusețarea fațadelor locuințelor, iar pentru cei din cartiere a spațiilor verzi dintre blocuri, informează agerpres.ro

Clujul mai frumos. O asociație a lansat un concurs de împodobire cu flori a fațadelor și balcoanelor 1

‘Deși în ultimii ani Consiliul Local și Primăria Cluj-Napoca și instituțiile aflate în subordinea acestora au întreprins multe acțiuni care să contureze o imagine pozitivă a orașului din punct de vedere estetic, Clujul se află, totuși, în urma altor orașe europene de dimensiuni și cu importanță similare. În multe alte orașe europene, de primăvara până toamna, ferestrele și pervazurile locuitorilor din centru se îmbracă în flori. Când ne plimbăm prin orașe din Austria, Germania, Olanda, Elveția sau Ungaria, vedem că fațadele, ferestrele, terasele, balcoanele sunt pline de plante, de flori colorate’, consideră organizatorii acestei inițiative.

Proiectul Clujul cu Flori a fost inițiat de Gergely Balázs, organizatorul principal al Zilelor Culturale Maghiare din Cluj, care și-a găsit în scurt timp susținători.

‘Ne-ar plăcea ca, învățând unii de la alții, urmând unii exemplul celorlalți, am face din Cluj un oraș mai frumos, mai plăcut, mai locuibil, și am direcționa atenția asupra uneia din posibilele noi identități ale Clujului, cea de oraș cu flori’, a subliniat Szenkovics Dezső, președintele Asociației pentru Înfrumusețarea Clujului.

Pentru a putea evalua succesul proiectului Clujul cu Flori, inițiatorii vor realiza o serie de fotografii cu clădirile din Cluj înainte de startul proiectului, respectiv pe parcursul lunilor următoare. Organizatorii speră ca aceste fotografii, precum și cele încărcate de clujeni pe website, să constituie o dovadă clară că atât centrul istoric al Clujului, cât și cartierele orașului vor fi devenit mai plăcute și mai vesele într-un mod evident.

error: Content is protected !!