(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul

Updated on martie 9, 2017 Cluj Napoca va avea o nouă bandă dedicată pentru transportul în comun, anunță primarul Emil Boc. Aceasta va fi implementată pe axa E-V și va duce la o serie de modificări în trafic.

În acest moment proiectul se află în dezbatere publică timp de două săptămâni și poate fi consultat pe site-ul primăriei.

(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul 1

„Comisia de circulație a aprobat un proiect în vederea supunerii dezbaterii publice cu privire la introducerea benzilor dedicate pentru transportul public pe axa Mănăștur-Mărăști. Propunerea comisiei este următoarea: instituira unei benzi dedicate transportului în comun din Mărăști până la primărie, în prima etapă și în etapa a doua de la primărie până la strada Coșbuc”, a declarat primarul Emil Boc la digi24.

Primarul a mai declarat că pe această bandă vor mai putea circula, pe lângă autobuze, și bicicliștii și taximetriștii, dar cu condiția ca acestora din urmă să li se interzică dreptul de a opri.

Noua bandă dedicată transportului în comun va porni din Mărăști, de la Biserica Sf. Petru şi se va opri, în primă fază, la ieşirea de pe strada Memorandumului. Acest lucru va duce la reamenajarea marcajului rutier, desfințarea parcărilor pe acest traseu și interzicerea virajelor în câteva intersecții.

(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul 2

Traficul va fi reorganizat la intersecția cu Str. Paris. Șoferii nu vor mai putea face dreapta spre strada Paris, pentru a face loc unei benzi dedicate de transport, iar strada Paris va redeveni drum cu sens unic.

(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul 3

Vor fi desființate toate parcările pe acest traseu. Este vorba de un total de 120 de parcări, de la BRD și până la Sora.

Pe strada 21 Decembrie, între str. Cuza Vodă și str. Ferdinand se va marca banda dedicată la bordură prin desființarea locurilor de parcare. Va fi reorganizată circulația pe strada  Juliot Curie și la intersecția cu str. Ferdinand.

(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul 4

La intersecția cu strada Ferdinand se va interzice virajul la dreapta pentru traficul general și se va aloca o fază de semaforizare pe direcția înainte și la dreapta pentru banda BUS.

(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul 5

Alternative pentru traficul general în condiţiile interzicerii de viraj la dreapta

(Foto) Cluj: Bandă specială pentru autobuze. Vezi de unde începe si cum va afecta traficul 6

Pe strada Memorandumului se va marca o bandă dedicată la limita trotuarului inclusiv în Piaţa Unirii; Fază de semaforizare suplimentară BUS la intersecţia str. Memorandumului – str. Emil Isac; Sincronizarea fazei de bus în “undă verde” cu semaforul de la intersecţia Calea Moţilor – str. Petru Maior;

error: Content is protected !!