Updated on aprilie 23, 2017 Și în această primăvară clujenii pot admira aproape 40.000 de lalele. Acestea sunt deja înflorite.
Cele cinci sectoare ale grădinii botanice, gândite la începutul aniilor 1920 de profesorul Alexandru Borza, se mai păstrează şi astăzi.
Cosmin Sicora, director Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca: „Are să zicem mai multe sectore după tipicul unei grădini botanice în care sunt incluse atât plante pentru aspectul lor ornamental, sectorul ornamental este primul imediat după intrare, are aproximativ un hectar ca şi suprafaţă şi cuprinde specii atractive prin aspectul lor.”
Pe Facebook, Elena Saftencu a adăugat fotografii cu mesajul: „Printre nori, un strop de soare, culori și bucurie. La mulți ani, sărbătoriților zilei”
40.000 de lalele din 170 de soiuri sunt primele flori pe care le văd vizitatorii când trec pragul grădinii. Lalelele “Madame Lefeber” sunt printre cele mai valoroase.
Ing. Angela Pui, şef sector ornamental, pentru digi24.ro: „Este unul dintre soiurile cele mai vechi care au fost cultivate din ce am citit şi ştim noi încă de la primele culturi ale lalelei, de când a intrat laleaua în cultura horticolă. E un soi timpuriu, are inflorescenţa cu petale, după cum se vede, destul de bine dezvoltate şi au roşu ăsta sângeriu, un roşu corai foarte decorativ.”
Baciu Adrian Catalin: Grădina Botanică, Cluj-Napoca 2017
Cosmin Sicora, director Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca: „Este urmat de cel mai mare sector ca şi suprafaţă al Grădinii Botanice care este sectorul fito-geografic, unde plantele sunt aşezate după zonele geografice din care fac parte.
A fost gândită de la început pe un relief geografic interesant cu pârâuri cu văi, cu elemente de aceastea de câmpie de pajişte, încât poate să arate, să cuprindă şi să prezinte foarte bine categoriile de plante.”
Carmen Zarnescu: Hai hui tot prin Cluj.
Doar 6 lei costă biletul de intrare în Grădina Botanică Cluj-Napoca.
Intrare gratuită la Grădina Botanică dacă ai o carte la tine:
„Pentru al patrulea an consecutiv sărbătorim Ziua Internațională a Cărții prin lectură la Grădina Botanică “Alexandru Borza” Cluj-Napoca. Ai o carte la tine și intri gratuit 🙂
Anul acesta evenimentul va avea loc pe 30 aprilie din cauza condițiilor meteo nefavorabile anunțate pentru 23 aprilie.
De la ora 16.00 vom avea și un club de lectură în foișorul din grădina japoneză. Aici se poate vedea o filmare de la o altă ediție:http://bit.ly/2oSeTtd
De această dată vom citi din ”Unde fugim de acasă” de Marin Sorescu, detalii carte: http://bit.ly/2pVcKsY 🙂
Scopul acestui eveniment este să îi încurajeze pe oameni să citească în spații publice și astfel să devină ambasadori ai lecturii.
„Natura și cărțile aparțin ochilor care le văd în profunzimea lor” – Ralph Waldo Emerson”