In ciuda lipsei studentilor plecati in vacanta de vara, jocurile de evadare din Cluj sunt din ce in ce mai mai vizitate, iar oamenii se arata tot mai interesati de acest tip de experienta
Atat pentru localnici, turisti, cat si pentru strainii veniti in schimb de experienta la Cluj, camerele misterioase, sunt cele mai cautate in perioada verii fie ca e canicula , fie ca ploua cu galeata. Nici petrecaretii care vin pentru cel mai mare festival din Europa nu stau prea departe, locurile fiind deja partial ocupate in perioada respectiva.
Povestile captivante din spatele scenariilor si camerele racoroase pregatite cu foarte mare atentie la detalii, ii distreaza la fel de mult pe clujeni precum o iesire la o bere rece sau la o inghetata.
Deși cei care îi trec pragul sunt preponderent tineri, acest tip de activitate tinde să devină din ce în ce mai apreciat de persoane de toate vârstele, care înțeleg că își pot testa astfel creativitatea, modul de gândire, rezistența sub tensiune, și chiar îmbunătăți astfel abilitățile. O astfel de experiență se poate dovedi a fi si un teambuilding de excepție, testând cu succes modul de lucru al echipei și comportamentul fiecărui individ în parte.
Jocul real de evadare este o activitate de aventura cu scenariu unic in care oamenii sunt inchisi intr-o camera cu alti participanti. Ei trebuie sa foloseasca elemente din acea camera pentru a evada in 60 de minute. Camera contine o serie de puzzle-uri, indicii si mecanisme optice, auditive, tactile si vizuale atent legate intre ele.
Pe parcursul jocului, membrilor echipei le vor fi puse la incercare simtul observatiei, gandirea logica si memoria. Pentru a evada e bine ca fiecare dintre voi sa cerceteze cate un loc sau un obiect, pentru a scuti timp, sa comunice cu ceilalti membri pentru a pune cap la cap indicii si in final sa le combine intr-un mod creativ pentru a gasi rezolvarea puzzle-urilor.
Doritorii pot alege dintre opt scenarii interactive realizate de 4 companii locale. Nivelul de dificultate, decoratiunile, povestea si puzzle-urile difera de la camera la camera, iar singurul lucru pe care il au toate in comun este timpul de evadare de 60 de minute.
Ultima camera de acest tip a fost deschisa nu cu mult timp in urma la The Museum, unul dintre brand-urile apreciate la Cluj
Astfel poaspăt lansata The Thief este, fără doar și poate, pe gustul jucătorilor experimentați, a celor deja obișnuiți cu jocurile de gen, dar și al amatorilor înzestrați din start cu un set important de abilități, în timp ce The Lost Diamond ar putea fi recomandat chiar și celor care de-abia acum fac cunoștință cu acest gen de experiență. În plus, The Museum se dorește a fi „mai mult decât un joc room escape în Cluj – un concept bine închegat cu o poveste coerentă, o experiență complexă și completă, un spațiu în care orice tip de jucător să fie binevenit și să poată descoperi exact ceea ce i se potrivește.”
Mai multe informatii despre The Museum , puteti gasi pe site-ul lor oficial www.themuseum.ro sau la numarul de telefon 0745.487.112.