Cât câștigă imigranții care lucrează în Cluj. Au salarii mai mari decât mulți români

Updated on septembrie 26, 2024 Cât câștigă imigranții care lucrează în Cluj. Au salarii mai mari decât mulți români 1

Din ce în ce mai mulți imigranți din țări asiatice aleg să se stabilească și să muncească în România. Aceștia ocupă locuri de muncă în domeniul construcțiilor, precum și pe posturile de chelneri, pizzari, livratori sau în bucătărie ca ajutor de bucătar.

Imigranții continuă să sosească în număr din ce în ce mai mare în România. S-a ajuns în situația în care aceștia depășesc 200.000. Practic, încă din 2015 au sosit peste 300.000 de imigranți în țara noastră, iar aproximativ 225.000 au rămas aici să lucreze, informează bzi.ro.

Mare parte din români îi consideră benefici economiei noastre deoarece iau locuri de muncă pe care românii le refuză din cauza salariilor mici.

Potrivit datelor statistice, Guvernul a permis angajatorilor să aducă aproximativ 100.000 de muncitori din afara Uniunii Europene în România, cei mai mulți lucrând în zona București-Ilfov, precum și în orașele mari precum Cluj, Timișoara, Iași sau Constanța.

Chiar dacă vin la mare depărtare de țara lor natală și depun eforturi pentru a ajunge aici, asta nu înseamnă că efortul imigranților nu le este răsplătit. Ei optează pentru țara noastră datorită faptului că nu le este chiar atât de greu să ajungă aici și că primesc, uneori, de trei ori mai mulți bani decât în țara lor natală.

Un tânăr din Sri Lanka, care lucrează de peste 6 ani în România, mai exact în Cluj Napoca, i-a surprins pe oameni când a precizat cât câștigă în țara noastră ca barman.

El a precizat că a început să lucreze ca livrator când a venit aici, iar apoi s-a reprofilat pe meseria de barman, care îi aduce câștiguri de 5.000-6.000 de lei, cu tot cu bacșiș, pe timp de vară, iar iarna aproximativ 4.000 de lei. Acest lucru îi convine, ținând cont de faptul că în Sri Lanka primea 500-600 de dolari pe lună.

”Prima dată am venit ca livrator și apoi ca barman. Vara câștig cam 5.000 – 6.000 de lei salariul, cu bacșiș cu tot, iar iarna, 4.000 de lei. În Sri Lanka, făceam cam 500-600 de dolari pe lună”, a spus tânărul pentru Digi24.

Asemenea colegului său, Atif Imatz este din Pakistan și muncește de 5 ani ca ospătar în România. Acesta susține că are un salariu triplu față de țara sa natală, iar cu banii de aici își permite să își întrețină soția și cele trei fete: ”Îmi place în România și am venit să fac bani. Salariu este de trei ori mai mare ca în Pakistan”, a spus Atif.

 

Advertisements
error: Content is protected !!