Updated on septembrie 24, 2024
LIDL este un angajator puternic pe piața din România, recunoscut ani la rând ca fiind unul dintre cei mai mari angajatori din țara noastră. Aceștia, pe lângă faptul că oferă salarii atractive, oferă și bonusuri precum asigurare medicală privată, asigurare de accident și viață, zile libere de sărbători. Angajații lucrează și beneficiază de un weekend liber pe lună, precum și două zile libere în timpul săptămânii.
În plus, vorbind de libere, LIDL acordă o zi liberă pentru ziua de naștere a angajaților, pentru ca această ocazie să nu fie ratată.
Potrivit website-ului OLX, cunoscut pentru anunțuri de angajare sau vânzări, un casier care lucrează în București, în zona Aviației, în magazinele LIDL, poate câștiga un venit brut lunar de 7.230 de lei.
Acest lucru înseamnă, în venit net, 4.229 de lei pe lună. Această sumă include salariul de bază, primele, bonusurile, sporurile și tichetele de masă.
Lidl angajează atât personal part-time cât și personal full time și sunt foarte transparenți cu privire la beneficiile salariale pe care le oferă, în foarte multe orașe din România.
Salariul unui vânzător care are cel puțin 8 clase și nu are experiență în acest domeniu are un venit mediu de 6.940 de lei brut, conform aceluiași website.
Penny va mări venitul minim net al angajaților cu peste 13%, iar acesta va urca la peste 3.500 de lei
Retailerul alimentar Penny anunță că măreşte venitul minim net de intrare în companie cu 13,48% față de 2023. Conform noii grile de salarizare, venitul minim net pentru angajații Penny este de 3.584 de lei, acesta include și valoarea tichetelor de masă, tichete de sărbători și bonusuri de performanță cu grad mediu de îndeplinire, se arată într-un comunicat de presă.
“Alături de creșterea venitului minim, angajații primesc numeroase beneficii salariale pentru momentele importante din viețile lor, printre care 1 salariu mediu la nașterea unui copil, vouchere pentru rechizite, vouchere pentru scutece pentru nou-născuți, 3 salarii de bază brute în luna pensionării. În plus, Penny oferă zile libere suplimentare față de pragul minim solicitat de autorități, care sunt acordate în funcție de vechimea în companie. De exemplu, pentru 10 ani petrecuți în companie, angajatul va beneficia de 27 de zile de concediu.”, mai notează sursa citată, potrivit economica.net.
De asemenea, angajații cu o vechime de peste patru ani sunt recompensați cu vouchere de vacanță. Valoarea voucherelor se calculează în funcție de numărul anilor petrecuți în companie. Un angajat care lucrează de peste 10 ani în echipa Penny primește un voucher de 1.000 lei.
Penny este deținut de grupul german REWE, cu primul magazin deschis pe piața locală în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de patru centre logistice situate în localitățile Ștefăneștii de Jos, Turda, Bacău și Filiași. În prezent, rețeaua Penny în România este alcătuită din 381 magazine la nivel național și are peste 6.500 de angajați.