Mercedes-Benz, care are 250 de angajați în România, va acorda angajaților săi un bonus record de 7.300 de euro pentru performanțele înregistrate de companie anul trecut. Mercedes-Benz a anunțat că va acorda tuturor angajaților eligibili o primă de 7.300 de euro, acesta fiind un bonus anual plătit din profitul companiei.
”Drept mulțumire pentru performanța și angajamentul de-a lungul anului trecut, Mercedes-Benz împărtășește din nou succesul companiei cu angajații săi. Valoarea partajării profitului este independentă de nivelul de salarizare”, a transmis compania auto cu sediul în Stuttgart. Numărul angajaților care vor primi acest bonus anual se ridică la 91.000, scrie stirileprotv.ro.
Începând din 2023, schema de distribuire a unei părți a profitului către angajați a fost modificată pentru a fi mai favorabilă, ea preluând sistemul de calcul pentru manageri pe care compania îl folosea anterior.
Afaceri de peste 400 de milioane de euro pentru filiala Mercedes-Benz din România
Mercedes-Benz a înregistrat un volum de vânzări de 2,49 milioane de unități, în 2023, o creștere de numai 1,5% față de anul anterior, fiind depășită din acest motiv de rivalii de la BMW, pe segmentul de autoturisme (unde a vândut 2,04 milioane de unități, un nivel similar cu 2022), cu un scor mai bun însă decât ceilalți rivali, de la Audi.
Filiala Mercedes-Benz din România are 250 de angajați și a raportat pentru 2022 o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de euro și un profit net de 4 milioane de euro.
Câți ani trebuie să muncească un român pentru a primi pensia minimă de 1281 de lei lunar
Fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, a anunțat câți ani trebuie să muncească un român pentru a beneficia de indemnizația minimă socială, în valoare de 1281 de lei. Ministerul Muncii a făcut public proiectul de hotărâre de Guvern privind aprobarea normelor de aplicare a prevederilor legii referitoare la sistemul public de pensii.
Proiectul de hotărâre de Guvern include detalii specifice privind modul în care vor fi aplicate diversele prevederi ale legii în ceea ce privește sistemul public de pensii. Aceste norme de aplicare sunt concepute pentru a oferi claritate și coerență în procesul de acordare a pensiilor și de gestionare a acestui sistem vital pentru asigurarea bunăstării persoanelor pensionate din România.
Printre normele publicate se află și stagiul minim de cotizare, despre care fostul ministrul al Muncii, Marius Budăi, susține că este ”prevăzut în toate legislațiile naționale ale statelor membre din Uniunea Europeană”. Mai exact, potrivit noii legi a pensiilor, este nevoie de un stagiu de cotizare de cel puțin 15 ani pentru a primi pensia minimă, de 1281 de lei pe lună.
”Este stagiul minim de cotizare, un lucru prevăzut în toate legislațiile naționale ale statelor membre din Uniunea Europeană, este o prevedere pe care noi am avut-o și în legea actuală, pentru că atunci când contribui într-un sistem ai nevoie de o anumită perioadă de contribuție minimă pentru a putea avea beneficii ulterior din acel sistem.
Acum la noi este 15 ani, am păstrat acest stagiu minim, nu am crescut nici stagiul minim, nici stagiul standard, și pentru mame am introdus această noutate care a mai fost discutată și în Legea 127 și am discutat foarte clar cu Comisia Europeană și cu Banca Mondială și am ajuns la această prevedere cu șase luni pentru fiecare copil”, a explicat Marius Budăi în exclusivitate la Antena 3 CNN.