Canadian fascinat de mămăliga românească. „Mămăliga este făcută de zei. O voi introduce întregii mele familii”

Updated on februarie 16, 2024 Canadian fascinat de mămăliga românească. „Mămăliga este făcută de zei. O voi introduce întregii mele familii” 1

Un canadian venit în România a rămas impresionat de țara noastră, iar mămăliga și pălinca au fost pentru el adevărate revelații. După vizita făcută la noi, canadianul și-a împărtășit impresiile. „Am avut ocazia să vin și să stau în București timp de o săptămână prin intermediul locului meu de muncă. Am observat câteva lucruri pe care nu le știam despre România.

– Oamenii sunt cei mai prietenoși din lume. Foarte respectuoși și diplomați;
– Majoritatea vorbesc bine engleza;
– Taxiurile și Uber-ul sunt atât de ieftine, de ce se mai folosește oare transportul în comun?
– Pot să jur că jumătate din București conduce un Mercedes;
– Am băut cel mai puternic alcool din viața mea. Aproape că mi-a ars stomacul pălinca;
– Mămăliga este făcută de zei. O voi introduce întregii mele familii.
– Istoria voastră este foarte interesantă.Mulțumesc că m-ați primit, abia aștept să revin în frumoasa voastră țară!”, a scris canadianul pe Reddit, potrivit adevarul.ro.

Comentariile nu au întârziat să apară. Mai mulți străini au ținut să își împărtășească experiența pe care au avut-o în țara noastră. „Am ajuns în România pentru prima dată din motive de serviciu, la fel ca și tine. Sunt din Brazilia, deci chiar dacă sunt obișnuit cu oameni prietenoși, mi-a plăcut foarte mult cât de amabili sunt oamenii aici, chiar dacă aș spune că sunt mai onești, dar totuși politicoși. Oricum, mi-au plăcut atât de mult românii încât m-am căsătorit cu unul.

Acum că locuiesc aici, pot vedea și oamenii mai morocănoși, în special printre cei de vârsta mijlocie și bătrâni, dar este o singură interacțiune <neplăcută> printre zeci de altele frumoase”, a scris un brazilian. „Da, și eu am fost impresionată de cunoștințele de engleză, majoritatea neavând cursuri, au învățat să vorbească din seriale, jocuri, muzică”, a comentat altcineva.

„Transportul public este mult, mult mai ieftin și, așa cum au spus și ceilalți, traficul este uneori haotic. De exemplu, cu Uber am ajuns într-un loc anume într-o oră și am plătit 45 de lei, cu metroul am ajuns în 20 de minute și am plătit 3 lei. Metrourile sunt curate și sigure aici”, spune un alt străin.

„Sper că ai avut ocazia să te bucuri de niște sarmale și papanași și tu. Mâncarea este cu adevărat bună aici, dar trebuie să fiu atentă, în special cu carnea, am avut multe arsuri la stomac la început”, își descrie experiența un alt turist.

Turiștii străini care vin la noi în țară, în vizită, au ajuns să facă un top al celor mai gustoase prăjituri

Sunt 13 deserturi preferate, toate din bucătăria românească. Conform revistei Taste Atlas, străinii au votat cel mai bun desert de la noi, locul 1 fiind ocupat de papanași.

Locul 13 este ocupat de Pelincile Domnului

Este un desert care se face în preajma Crăciunului, în zona Moldovei. Acest deliciu este format din straturi de turtă subțire făcută cu făină, apă, sare și ulei vegetal. Pâinea este îmbibată într-un amestec de lichid de miere, apă și lămâie.

Locul 12 este ocupat de Prăjitura Joffre

Este un adevărat deliciu pentru iubitorii de dulce amărui. Asta pentru că are un conținut bogat de ciocolată amară. Prăjitura a apărut în 1920, la București, la Casa Capșa.

Locul 11 este ocupat de Mucenici

Mucenicii se numără printre produsele noastre tradiționale. Se fac dintr-un aluat dulce, ca cel de cozonac. Forma lor este numărul 8, fiind fierți în apă cu zahăr, scorțișoară și nuci zdrobite.

Locul 10 este ocupat de Plăcinta cu Ciocolată

Este un deliciu pentru iubitorii de ciocolată. Se face dintr-un aluat subțire cu umplutură de ciocolată și nuci.

Locul 9 este ocupat de Vargabeleș

Este un desert simplu, făcut din tăieței subțiri de ou. Aceștia sunt gătiți în lapte, se amestecă cu albușuri bătute spumă și caș. Se pun între foile de aluat și apoi se pun la copt.

Locul 8 este ocupat de Gogoși

Gogoșile sunt și preferatele românilor, se fac în toate zonele țării. Multe gospodine preferă să pună extract de vanilie și coajă de lămâie sau portocală rasă pentru un gust mai bun.

Locul 7 este ocupat de Amandină

Amandina este o prăjitură iubită și de români. Are un conținut ridicat de ciocolată, tocmai bun pentru iubitorii de dulce.

Locul 6 este ocupat de Savarină

Savarina este o altă prăjitură românească, care nu dă greș niciodată. Se numără atât printre preferatele românilor, cât și printre ale străinilor din câte se pare. Este umplută cu frișcă și se servește rece, cu dulceață deasupra.

Locul 5 este ocupat de Plăcinta cu urdă

Plăcinta cu urdă se numără printre deliciile din bucătăria românească. Este un produs de patiserie umplut cu un amestec de brânză urdă, brânză, ouă, zahăr și zahăr vanilat.

Locul 4 este ocupat de Plăcinta cu mere

Plăcinta cu mere este un desert românesc, umplut cu mere rase, scorțișoară, zahăr și unt topit. Compoziția se pune între două straturi de aluat copt și aromat, în funcție de preferințe.

Locul 3 este ocupat de Lapte de Pasăre

Laptele de pasăre este desert popular originar din Franța, însă gospodinele de la noi au preluat rețeta. Acest deliciu este conține cremă de vanilie.

Locul 2 este ocupat de Plăcinta cu caisa

Este unul dintre deserturile preferate de românii de pretutindeni. Se pare că se află și pe lista turiștilor, care încearcă acest deliciu ori de cât ori vin la noi în țară.

Locul 1 este ocupat de Papanași

Papanașii sunt un desert românesc, tradițional, mult iubit de turiștii străini. Această delicatesă se află în topul deserturilor preferate de străinii care au venit în România și au încercat mâncarea din bucătăria noastră. Sunt gogoși servite cu smântână și dulceață.

 

Advertisements
error: Content is protected !!