Camelia Tişe, fina primarului Emil Boc şi fosta soţie a preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj, a murit de malarie! Femeia, în vârstă de 47 de ani, se întorsese de două săptămâni din Zanzibar, o destinaţie aflată în topul preferinţelor românilor. Ar fi confundat simptomele bolii cu o răceală şi nu s-a dus la doctor.
Pe 26 ianuarie, Camelia se întoarce din vacanţa exotică. Se simte tot mai rău, dar nu ajunge la medic. În lipsa unui diagnostic şi fără tratament specific, organele îi cedează unul după altul. Surse Observator spun că femeia ar fi murit încă de duminică. Luni, menajera a găsit-o prăbuşită în apartamentul ei din Cluj. Pentru medicii legişti este clar – cauza decesului este infecţie cu malarie în formă severă.
Anchetatorii au aflat ca femeia calatorise într-o țară africană încă de când făceau cercetarea în apartamentul acesteia. Atunci i-au atenționat pe țoți cei care trebuie să îi atingă cadavrul să se echipeze corespunzător.
Mihai Moisescu, DSP Cluj: Nu există absolut niciun risc e sănătate pentru cei din anturaj. Se va desfăşura o anchetă epidemiologică privind cazul.
Mesajul Oanei Boc: „M-ai sunat din Africa de ziua mea”
Oana Boc a postat, luni, pe Facebook: „Dumnezeu să odihnească în pace sufletul tău frumos și bun, atât de zbuciumat aici pe pământ, Cami dragă! Ai avut atâtea visuri! Unele s-au împlinit, altele au rămas suspendate în abisuri care te-au durut, dar pe care încercai mereu să le traversezi”.
Soția primarului face referire la divorțul de președintele Cj Cluj, Alin Tișe, care nu s-a perfectat în termeni amiabili.
„Ai strălucit, ai luptat, ai suferit, ai plecat… Încă nu știm cum! M-ai sunat din Africa, de ziua mea, exact acum două săptămâni. Ne-am promis să ne vedem la o cafea după ce te întorci. N-a mai fost să fie… Erai mai bine și mi-ai vorbit mult de Cezar, pe care îl adorai și pe care o să-l veghezi de acum din cer.
Sper că acum ești în brațele părinților tăi pe care îi iubeai atât de mult, plecați și ei la fel de fulgerător, la fel de neașteptat! Odihnă veșnică, dragă Cami!”, a mai scris Oana Boc, potrivit adevarul.ro.
Malaria, boală mortală
Malaria este o boală infecțioasă tropicală produsă de un parazit (Plasmodium) care se transmite de la om la om prin înțepătura țânțarului anofel, gazda intermediară pentru dezvoltarea parazitului. Este o boală prevenibilă. Dacă nu este diagnosticată precoce și tratată corespunzător, malaria poate evolua către o formă severă de boală și chiar deces, dacă nu se administrează tratament (conform Direcției de Sănătate Publică Brașov).
Medicii recomandă vaccinarea înainte de a vizita destinațiile exotice din zonele tropicale.
La întoarcerea din zona endemică, medicii recomandă efectuarea de analize specifice evidențierii parazitului care produce malaria și/sau prezentarea de urgență la Spitalul de Boli Infecțioase în cazul aparitiei de febră, fără o cauză aparentă.