De câți bani are nevoie o familie ca să trăiască decent în Cluj

Updated on ianuarie 25, 2024 Clujul este unul dintre cele mai scumpe orașe din România. Există un top al orașelor din România, în ceea ce privește costul vietii. Contrar așteptărilor, cel mai scump oraș din România, ca nivel de trai, este Constanța. Cheltuielile depășesc 11.600 de lei pentru o familie, iar pentru o singură persoană cheltuielile se ridică la 3.300 de lei, scrie digi24.ro.

De exemplu, în Cluj,-Napoca, o familie cu patru membri are nevoie de peste 10.600 de lei pe lună, ca să trăiască decent. Asta înseamnă că de persoană suma este de peste 3.000 de lei pe lună.

De câți bani are nevoie o familie ca să trăiască decent în Cluj 1

Brașovul se situează imediat după, unde pentru o familie cu patru membri este nevoie de puțin peste 10.300 de lei pe lună pentru un trai decent, iar pentru un singur individ costurile se ridică la 2.900 de lei.

Costurile sunt asemănătoare cu cele din Timișoara, unde cheltuielile lunare pentru o familie sunt de peste 10.200 de lei, iar de persoană sunt de 2.900 de lei. La aceste costuri nu a fost inclusă plata chiriei.

În Iași, costurile lunare pentru o familie sunt de peste 9.900 de lei, iar cele per individ – de 2.800 de lei. În Capitala, prețurile sunt asemănătoare cu cele din Cluj și Timișoara.

Premierul, discuții privind plafonul la alimente

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la debutul ședinței de Guvern, ca intenționează să discute cu marii retaileri pentru prelungirea plafonului la alimentele de bază.

Săptămâna viitoare vreau să discut și cu reprezentanții marilor lanțuri de magazine alimentare, împreună cu ministrul agriculturii, pentru a stabili cum continuăm mecanismul de plafonare a prețurilor la produsele de bază, atât pentru pensionari și nu numai este vital să găsim calea pentru a prelungi această schemă până în primăvara următoare”, a declarat șeful Executivului, conform Gandul.

Și Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, declara într-o conferință de presă la sediul ministerului, că își dorește să prelungească plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază. El avusese atunci o întâlnire cu retaileri și procesatori pentru a discuta avantajele și dezavantajele măsurii dorite de guvernanți.

Această ordonanță și-a produs efectele, că indicele prețului de consum în anul 2023 și prețul alimentelor de bază este scăzut și cu aproape 28% față de anul 2022 în care nu am avut această ordonanță privind plafonarea adaosului comercial”, a spus Florin Barbu.

Advertisements
error: Content is protected !!