Updated on octombrie 19, 2022 Zeci de pacienţi, printre care şi bebeluşi, mor în fiecare an din cauza bacteriilor luate din secţiile de Terapie Intensivă, Chirugie ori Neonatologie. Şi de fiecare dată conducerea spitalelor susține ca protocoalele au fost respectate, iar bebelușii ar fi decedat din cauza complicațiilor.
Asemenea cazuri au fost semnalate la Spitalul Județean din Mureş, acolo unde cinci pacienti adulţi au murit, dar şi la Clinica de Ginecologie din Cluj-Napoca, acolo unde au murit patru bebeluși.
Avocatul Adrian Cuculis a tras un semnal de alarmă.
“Cazul cu infecțiile intraspitalicești în secțiile de nou născuți îmi aduce în suflet și minte niște amintiri grele. Va mai aduceți aminte că în cazul meu i s-a spus Ramonei că ea a infectat copilul, deși fusese internată permanent și fără să aibă drept la vizită?
Se repetă istoria doar că în cazul acestor 3 bebeluși infecțiile nosocomiale i-au omorât.
Atât de paradit și mincinos este sistemul medical încât fără rușine și fără compasiune, după ce îți omoară copiii, îți spune că tu ești de vină că s-au îmbolnăvit și murit copiii.
Cum pot trăi indivizii aia care fac și spun asta? Cum pot trăi cei care vindeau apă în loc de dezinfectant și cum putem să stăm în pasivitatea asta nesimțită?
Erau niște băieți pe la USR cu fără penali în funcții publice. Ați greșit sloganul “ba băieți”, este fără sociopați în funcții publice și fără mincinoși patologici”, a scris avocatul Adrian Cuculis pe pagina sa de Facebook, preluat de antena3.ro.
Copilul uneia dintre familiile care au lansat acuzaţiile s-a născut prematur, după ce mama a fost diagnosticată cu COVID şi a suferit o hemoragie.
La 6-7 zile de la naştere, părinţii spun că medicii au început să dea copilului mai multe antibiotice, fără a-i recolta însă probe, pe motiv că nu există recipiente în spital.
”Tot i-a mai adăugat antibiotice tocmai ca să ascundă faptul că el avea o bacterie, a sperat că o să scape de bacterie fără să mai facă hemocultură ori a făcut și nu ne-a zis nouă” spune tatăl bebelușului mort, Adrian Cical, potrivit Antena 3.
Conducerea spitalului neagă însă aceste acuzații dure şi susține că nu a fost vorba despre o infecție cu o bacterie intra spitalicească.
”Din cei 2 bebeluși cauza decesului la unul dintre ei a fost o prematuritate cu complicații aferente la un Bebeluș din mama covid pozitiv la care culturile bacteriene au infirmat orice forma de infecție.
Bebelușul a fost internat de sâmbătă pe duminica astfel încât luni s a eliberat recoltoarele necesare pt a i se face analizele necesare” explică la Antena 3 CNN, Prof. Dr. Claudia Gherman – Manager spitalul clinic Județean de Urgentă Cluj.