Fondată în Cluj-Napoca de antreprenorii Samuel Hanuseac şi Daniel Tişea, Noodle Pack s-a impus ca un brand urban cu influenţe asiatice, propunând un concept fast-casual de tip „mix & match” pentru preparate pe bază de noodles.
Noodle Pack SRL, lider al pieţei din România pe segmentul restaurantelor asiatice de tip quick service, a solicitat deschiderea procedurii de insolvenţă la Tribunalul Specializat Cluj, cu intenţia clară de reorganizare judiciară. Măsura vine în contextul acumulării unor datorii semnificative şi a provocărilor economice din ultimii ani, scrie Ziarul Financiar.
În ciuda eforturilor susţinute de optimizare operaţională, digitalizare şi diversificare a produselor, cât şi în contextul unei strategii de expansiune accelerată, coroborate cu lipsa de predictibilitate economică, compania a fost nevoită să apeleze la un instrument legal care să permită restructurarea activităţii într-un mod sustenabil şi eficient.
Conform datelor publice pentru anul 2024, Noodle Pack a raportat:
o cifră de afaceri de 103,4 milioane lei;
profit în valoare de 0,26 milioane lei;
datorii totale de peste 47 milioane lei.
Compania operează în prezent o reţea de 35 de restaurante în România, cu un total de 450 de angajaţi.
Insolvenţa este o decizie dificilă, dar necesară pentru a oferi companiei o şansă la reorganizare şi pentru a proteja, pe cât posibil, interesele angajaţilor, furnizorilor şi creditorilor. Managementul Noodle Pack a demarat procedurile legale, fiind sprijinit de o echipă de avocaţi şi consultanţi specializaţi, în vederea explorării unor scenarii viabile de restructurare.
Anul 2024 a adus provocări importante pentru sectorul HoReCa, iar Noodle Pack nu a fost ocolit de impactul creşterii inflaţiei şi al costurilor operaţionale.
„Noodle Pack a luat naştere dintr-o viziune curajoasă, construită cu pasiune, entuziasm şi dorinţa de a aduce un suflu nou în zona de QSR din România. Ideea din spate a fost simplă: să oferim oamenilor o experienţă culinară inspirată de aromele bucătăriei asiatice, dar adaptată preferinţelor locale.
Astăzi suntem în faţa unei etape dificile, dar necesare: intrarea companiei în procesul de insolvenţă. Este un pas strategic, menit să ofere companiei cadrul legal pentru o restructurare profundă şi eficientă. Scopul nostru este să redăm stabilitatea operaţională a brandului, protejând interesele angajaţilor, furnizorilor şi creditorilor. Este un moment de recalibrare, o oportunitate de a reconstrui sănătos ceea ce am creat cu mult efort şi pasiune.” au declarat Daniel Tişea şi Samuel Hanuseac, co-fondatori Noodle Pack.
Următorii paşi în procedura de insolvenţă includ întocmirea tabelului preliminar al creditorilor, evaluarea activelor şi redactarea planului de reorganizare. Reprezentanţii companiei dau asigurări că restaurantele vor rămâne deschise şi că activitatea va continua fără întreruperi.