Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca se apropie de finalizare

Updated on octombrie 15, 2024 Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca se apropie de finalizare 1

Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca prinde contur. Centrul ar trebui să fie gata în acest an. Un corp de clădire a fost ridicat de la zero, iar acesta va fi legat printr-o pasarelă de corpul vechi de clădire care este refăcut complet și recompartimentat.

Această unitate medicală de top va oferi pacienților din toată țara acces la îngrijiri specializate și tehnologii avansate, asigurând un standard ridicat de calitate în tratamentul afecțiunilor neurovasculare.

„Până în acest moment, la clădirea nouă s-au finalizat suprastructura, hidroizolația și pavajul acoperișului. În interior, se lucrează la compartimentările din gips-carton și la instalațiile de pe fiecare etaj.

Șapa de nivel a fost turnată pe toate etajele, inclusiv în casele de scară, iar acum se aplică șapa autonivelantă. La etajul 3, s-au montat pereții curati, consolele chirurgicale și de anestezie pentru primele 4 săli de operație. De asemenea, s-a finalizat montarea tâmplăriei exterioare și a celor două montcharge-uri, iar în prezent se lucrează la montarea lifturilor de persoane.

În corpul existent, tavanele și sapele autonivelante sunt finalizate, iar pereții sunt pregătiți pentru aplicarea lavabilei. Totodată, a fost montat covorul PVC în băile de pe fiecare etaj. La exterior, se lucrează la zona de acces și la fațada ventilată, care este realizată în proporție de 85%”, au transmis cei de la Construcții Erbașu.

Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca se apropie de finalizare 2 Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca se apropie de finalizare 3 Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca se apropie de finalizare 4 Noul Centru de Patologie Neurovasculară și Neurochirurgie din Cluj-Napoca se apropie de finalizare 5

 

Secția de Neurochirurgie va cuprinde 79 de paturi și va permite creșterea semnificativă a numărului de cazuri care pot fi asistate, având circuite funcționale și cu o separare completă a zonelor sterile de cele cu acces. Secția va avea un compartiment de neurochirurgie pediatrică.

Secția de Terapie Intensivă va avea în compunere 26 de paturi (în boxe a câte 2 sau 3 paturi) și va cuprinde o unitate de terapie intensivă neuro-vasculară (stroke) și o zonă de terapie intensivă pediatrică. Va permite o mai bună monitorizare a pacienților, gruparea acestora pe patologii, complicații, vârstă, izolarea cazurilor cu patologie infecțioasă, având circuite funcționale, informează Monitorul de Cluj. 

Blocul operator va avea 7 săli de operații modulare care vor asigura o creștere a rulajului și condiții optime pentru intervenții neurochirurgicale specializate. Va avea sisteme de neuronavigație și neurofiziologie, aparate radiologice mobile C-arm, iar două săli vor avea suplimentar coloanele pentru intervenții endoscopice. Toate sălile de operații vor fi conectate cu sala de conferințe în vederea asigurării procesului de educație și formare a studenților și medicilor rezidenți în domeniul neurochirurgiei, neuroradiologiei intervenționale și neuroanesteziei.

Centrul de primire a urgențelor va cuprinde o zonă de examinare complexă a urgențelor (CT, RMN, Angiografie multiplanară), o sală hibrid multifuncțională, un salon de observare cu 4 paturi, camere de gardă, toate având circuite funcționale. Sala hibrid multifuncțională va permite introducerea unor tehnici terapeutice noi: tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene, tratamentul endovascular în accidente cerebrale ischemice – tratamentul trombolitic iluminal, trombectomie endovascularăangioplastie, stenarea stenozelor arteriale cerebrale, tratamentul endovascular al anevrismelor intracraniene, al malformațiilor vasculare cerebro-spinale și embolizarea preoperatorie a tumorilor hipervasculare.

error: Content is protected !!