Lanțul de restaurante Marty din Cluj a fost vândut. Pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de City Grill

Updated on octombrie 9, 2024 Lanțul de restaurante Marty din Cluj a fost vândut. Pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de City Grill 1

Grupul de restaurante City Grill, controlat de Dragoş Petrescu, preia pachetul majoritar de actiuni al lantului de restaurante Marty, lansat de Marceluş Suciu în 1999 la Cluj, şi accelerează extinderea pe piata din Transilvania.

În cadrul parteneriatului dintre cele două grupuri, fondatorii Marty Restaurants continuă să gestioneze operaţiunile celor şase restaurante din Cluj Napoca, transmite Ziarul Financiar. 

Firma Marty Pan, proprietara brandului Marty Restaurants, a încheiat 2023 cu venituri de 18,6 milioane lei şi un profit net de 6,4 milioane lei, potrivit datelor de la Ministerul de Finante.

”Extinderea Grupului City Grill în afara Bucureştiului, începută acum prin parteneriatul cu Marty Restaurants din Cluj, marchează o direcţie strategică importantă pentru noi, o intenţie pe care o avem de ceva vreme, dar pentru care am căutat momentul şi partenerul potrivit. Fondatorii şi echipa Marty ne-au convins că am găsit ceea ce căutam, iar după multiple discuţii pe parcursul a doi ani, am preluat cu încredere pachetul majoritar, urmând ca echipa locală să continue să administreze cele 6 restaurante din perspectiva operaţională si sub acelaşi brand Marty”, a declarat Daniel Mischie, CEO City Grill Group.

Fondat în 2004, Grupul City Grill operează în prezent restaurante şi cafenele sub brandurile Pescăruş, Hanul Berarilor, Buongiorno.Italian, City Grill, Caru’ Cu Bere, Hanu’ lui Manuc şi La Boheme, primul hotel din portofoliu. Grupul estimează afaceri de 65 mil. euro până la final de an, în creştere cu 18% faţă de 2023.

În afară de cele şase restaurante, din Grupul Marty mai fac parte şi centre de delivery, dar şi o franciză Marty deschisă în Oradea.

„City Grill este un partener care împărtăşeşte valorile noastre de calitate, respect pentru clienţi şi pasiune pentru gastronomie, iar acest parteneriat ne permite să explorăm noi posibilităţi şi să ridicăm standardele în ospitalitatea locală, oferind o experienţă unică, în care fiecare detaliu contează. Suntem încrezători că restaurantele noastre vor rămâne un loc de întâlnire preferat al clujenilor, unde se vor simţi mereu ca acasă şi vor găsi acea combinaţie perfectă între preparate de calitate şi o atmosferă deosebită, spune Suciu Marcelus, CEO al Grupului Marty.

În urma parteneriatului strategic dintre Grupul CityGrill şi Marty Restaurants, operaţiunile celor 6 restaurante Marty din Cluj, cu o capacitate totală de 1.321 de locuri, vor fi în continuare conduse de echipa locală.

error: Content is protected !!