Cel mai bogat clujean conform topului Forbes, Ștefan Vuza, ar putea prelua combinatul de îngrășăminte Azomureș, situat în județul Mureș.
Grupul elvețian Ameropa ia în calcul vânzarea producătorului de îngrășăminte Azomureș din cauza prețurilor mari la gaze, care împiedică funcționarea continuă a combinatului, conform surselor Economedia. Omul de afaceri Ștefan Vuza, care deține combinatul chimic Chimcomplex, ar fi interesat de achiziție. Surse din Azomureș au confirmat de asemenea discuțiile cu Chimcomplex. Totodată, Romgaz a fost indicat de o sursă Economedia drept un alt potențial cumpărător, însă compania nu a dorit să comenteze.
Omul de afaceri Ștefan Vuza nu a negat interesul pentru achiziția Azomureș și a declarat pentru Economedia că analizează constant oportunitățile din piață pentru a deveni cel mai mare grup industrial din Estul Europei.
„În mod constant analizăm oportunitățile din piață, atât din România, cât și la nivel regional, care ar putea contribui la creșterea și consolidarea poziției noastre pe termen lung și asigurarea siguranței alimentare a României!
Cred că putem deveni cel mai mare grup industrial din Estul Europei și în primele 5 din Europa în domeniului nostru al chimiei!
În acest context, evaluăm cu atenție fiecare oportunitate care ne-ar putea ajuta să ne atingem aceste obiective, iar orice decizie este luată în linie cu strategia noastră pe termen lung și cu angajamentul nostru față de țară!
Vom comunica transparent orice decizii de investiții vom lua atunci când ele se vor concretiza iar până atunci, salutăm articolele ce ne sunt contrare și reamintim opiniei publice că tot așa a fost și în timpul tranzacției de achiziție al Oltchimului ceea ce ne indică ca suntem pe drumul cel bun și pentru următoarele tranzacții pentru că știm ca Zmeul se înalță împotriva vântului!”
Sursele Economedia arată că Azomureș nu mai poate face față prețurilor la gazele naturale. Amintim că în ultimul an și jumătate, compania a tot închis, redeschis și apoi iar închis combinatul de producție a îngrășămintelor, din cauza scumpirilor la gaze. Astfel, pe lângă faptul că combinatul are perioade în care nu produce, compania trebuie să susțină în acele perioade și angajații în șomaj tehnic.