Debut excelent pentru fostul portar de la CFR Cluj, Răzvan Sava. A apărat un penalty în primul meci pentru Udinese

Updated on septembrie 26, 2024 Debut excelent pentru fostul portar de la CFR Cluj, Răzvan Sava. A apărat un penalty în primul meci pentru Udinese 1

Răzvan Sava (22 de ani) a apărat o lovitură de la 11 metri la primul său meci în tricoul lui Udinese. Internaționalul român U21 a parat execuția lui Ernesto Torregrossa, în minutul 84 al confruntării dintre bianconeri și divizionara secundă Salernitana. Echipa lui Sava a învins, în „16-imile” din Cupa Italiei, pe teren propriu, cu scorul de 3-1.

Sava s-a aruncat în stânga lui și a reușit să rețină, în doi timpi, șutul expediat de la punctul cu var de către Torregrossa. Fostul portar al celor de la CFR Cluj a oprit-o, la scorul de 3-1, pe Salernitana să revină în meci și a făcut astfel ca Udinese să nu mai tremure pe final, în fața unei adversare dintr-un eșalon inferior din punct de vedere valoric, scrie gsp.ro.

Intervenția lui Răzvan Sava a fost remarcată de presa din Italia, care nu a ezitat să îl laude pe român. „Tricolorul” a primit note cuprinse între 6 și 7.

„Sava 7 – Joc fără prea mari emoții pentru el, nu putea face mai mult la șutul pe poartă al lui Simy (n.r.- la golul Salernitanei), dar în repriza secundă intervine perfect la penaltyul executat de Torregrossa, primind și aplauzele tifosilor”, a scris tuttoudinese.it, care i-a acordat cea mai mare notă, la egalitate din tabăra friulanilor cu Bijol și Ekkelenkamp.

Nota 6.5. Un debut de mare fotbalist! Spectator până când a reușit să se opună la execuția de la 11 metri a lui Torregrossa. Apoi, și-a atras scandările laudative ale tifoseriei de pe Bluenergy Stadium, a scris Gazzetta dello Sport.

În cursul zilei de joi, 19 septembrie, Răzvan Sava a fost prezentat oficial la Udinese, chiar dacă el deja a făcut parte din lotul primei echipe în două meciuri din Serie A.

În cadrul unei conferințe de presă, goalkeeper-ul de 22 de ani a dezvăluit de ce a ales transferul în Italia și cum se înțelege cu noi colegi.

“Vin cu ambiția de a da totul pentru echipă. Mă simt pregătit pentru această experiență în Serie A și vreau să încep să mă familiarizez cu acest campionat.

Am ales să vin aici pentru că vreau să mă adaptez la Serie A și să învăț cât mai mult din această experiență. E un pas important pentru cariera mea.

Mă simt puternic în toate aspectele jocului, dar, în cele din urmă, antrenorii de portari vor decide ce trebuie să îmbunătățesc. În ceea ce privește inspirația, studiez mult portari de top, precum Courtois și Oblak.

Mă simt foarte bine cu Okoye și Padelli. Okoye mă ajută mult, pentru că el joacă, iar Padelli îmi arată multe videoclipuri cu meciuri, ceea ce mă ajută să mă simt ca acasă”, a spus Sava.

error: Content is protected !!