”U” Cluj este cea mai în formă echipă din Europa! Este singura formație de pe continent care se laudă cu 10 partide în care nu a pierdut

Updated on septembrie 25, 2024 ”U” Cluj este cea mai în formă echipă din Europa! Este singura formație de pe continent care se laudă cu 10 partide în care nu a pierdut 1

U Cluj este cea mai în formă echipă din Europa, în acest sezon. Echipa lui Sabău are zero în dreptul înfrângerilor și este singura formație de pe continent care se laudă cu 10 partide în care nu a pierdut.

Site-ul de statistică whoscored.com poziționează echipa clujeană pe prim loc în clasamentul invincibilății formațiilor din Europa, în actuala stagiune.

Sigur, clujenii au avantajul faptului că Superliga României a început mai repede decât majoritatea campionatelor din Europa. Jucătorii lui Sabău depășesc FC Krasnodar, Midtjylland, Hammarby, Oțelul sau Zenit, formații cu o serie de 9 partide fără eșec, informează prosport.ro.

Clujenii sunt primii lideri neînvinși după 10 etape în ultimii 11 ani din campionatul intern. Cea mai recentă performanță de acest fel a fost realizată de FCSB, care obținea 8 succese și două egaluri în primele 10 runde ale stagiunii 2013-2014, atunci când prima ligă se disputa încă în sistem clasic, fără play-off și play-out.

Anunțul făcut de ‘U’ Cluj, după ce Guvernul României a “tăiat” finanțarea echipelor de fotbal din bani publici
Săptămâna trecută, în Monitorul Oficial a fost publicată o Ordonanță de Urgență care vizează și sportul. Printre măsurile adoptate de Guvernul României se numără limitarea finanțării echipelor de sport din bani publici în a doua jumătate a anului curent.

Cum ‘U’ Cluj are un procent semnificativ al bugetului provenit din bani publici, măsura o afectează, pe hârtie, cel mai mult dintre toate echipele de fotbal din România. În conducerea “Șepcilor Roșii” nu există, însă, griji, așa cum a afirmat președintele echipei.

“La ‘U’ Cluj vorbim despre o cofinanţare. Avem o structură solidă. Investiţia este la nivelul de 28-30% bani de la buget. Suntem cu salariile la zi, avem deja un buget consolidat”, a declarat Radu Constantea, citat de digisport.ro.

Concret, suma folosită de o echipă din bugetul alocat de primărie nu are voie să fie mai mare în a doua jumătate a anului decât cea cheltuită în primele 6 luni din 2024.

error: Content is protected !!